+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

En trappa kan tyckas vara ett enkelt sätt att ta sig upp och ner mellan olika våningsplan, men man bör alltid vara försiktig, en trappa som är brant eller ranglig kan vara svår att gå i. Om en trappa börjar visa tecken på slitage eller att räcken sitter löst kan det vara dags att renovera trappan. En omfattande renovering av en trappa kan vara en svår uppgift att utföra på egen hand.
Däremot om trappan är stabil men börjar bli utsliten, lacken eller färgen börjar flagna kan det räcka med enklare åtgärder för att få trappan att se ut som ny.

Här är några tips som man kan använda för att göra mindre ändringar:

Lackering och målning

För trappor som inte är i fokus i ett hus, exempelvis lofttrappor, kan små förändringar som lite färg och lack göra underverk. Att lacka, lägga en ny matta eller måla om en trappa är förmodligen ett av de enklaste sätten att fräscha upp trappans utseende. Innan man börjar måla eller lackera trappan är det viktigt att först slipa trappan för att avlägsna eventuella limrester eller repor och fylla hål.

Trappsteg

Även om slitaget på en trappa är alltför stort för att åtgärda med färg, är det inte nödvändigt att byta ut hela trappan. De delar som slits mest är trappstegen och det kan räcka med att byta ut dessa för att få en ny och fin men framförallt en säker trappa.

Räcken och handledare

Oavsett om räcket eller handledare är slitna eller kanske inte passar in med övrig inredning i hemmet, kan nya eller ommålade räcken ge ett nytt och stilfullt intryck till hemmet. För att ge en trappa ett mer modernt utseende, kan man överväga att kombinera olika material, ståltrappor kan få ett mjukare utseende om man väljer snygga trädetaljer på handledare. Kombinationen av trä med stål kan ge trappor en extra dimension och ger en attraktiv modern look som fungerar bra med modern stil design.

Även om dessa lösningar kan göra trappor estetiskt tilltalande, rekommenderas det alltid att anlita en professionell trappbyggare som inte bara kan göra gamla och slitna trappor estetiskt tilltalande, men som också kan åtgärda eventuella strukturella problem som kan leda till olyckor. En sådan trappbyggare är Trappspecialisterna.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.”