+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Skrivet av Peter Hammar den Mar 27, 2015

Trappbyggen kan verka som en stor utmaning för många hemmafixare eftersom det kräver ett stort mått av precision och det finns flera olika metoder att bygga en trappa på. Oavsett vilken metod man väljer för att uppföra sin trappa är syftet med en trappa detsamma: att säkert och bekvämt leda personer från en våning till en annan. Ett trappbygge börjar alltid med att man gör klart för sig storlek och typ av trappa. En trappa kan vara rak, spiralformad eller svängd och ibland vara försedd med vilplan halvvägs upp.

En spiraltrappa är ett bra val om ytan där man vill ha sin trappa är begränsad. En annan fördel med spiraltrappor är att de är stabila och stadiga hur höga de än är. Tack vare det lilla utrymme de upptar går de att placera var som helst i ett hem och kan även bli till en dekorativ inredningsdetalj.

Om man behöver hjälp med att bygga trappa kan man exempelvis vända sig till Trappspecialisterna som har specialiserat sig på tillverkning och installation av trappor av olika slag. De har varit i branschen i över 20 år och har erfarenhet av att bygga spiraltrappor, lofttrappor, trätrappor med mera både i bostäder och offentliga lokaler. Ska man bygga trappa inomhus kan man hos dem välja mellan många olika tillbehör som räcken och handledare eller dekorativa inslag som ändböjar och beslag.

Enligt deras hemsida har Trappspecialisterna även en lösning för dem som inte vill eller kan investera i en helt ny trappa. De renovera trappor så att de ser helt nya ut. Man kan välja mellan att satsa på en anpassad, skräddarsydd trappa enligt egna önskemål och behov eller en standardtrappa om man väljer att bygga trappa från grunden. Trappspecialisterna verkar fokusera på att få trappan att smälta in och bli en del av inredningen så att den inte sticker ut på fel sätt. Om man ska bygga trappa inomhus eller utomhus spelar ingen roll för de verkar kunna hantera båda delarna.

På deras hemsida finns utförliga beskrivningar och prover på färger och material som de har i sitt sortiment men även bilder på olika trapptyper och före-efter-bilder vid trapprenoveringar som de utfört. De verkar ha ett gediget utbud och ett servicetänk där kunden får komma med synpunkter och önskemål. Kvaliteten ska också vara bra hos dem och gör att trappan inte behöver så mycket underhåll när den väl är på plats.

 

“Åsikterna i den här texten är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis Trappspecialisternas åsikter.”