+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Trappan som konstruktion har en intressant historia. Den har visserligen alltid varit ett viktigt praktiskt inslag men i vissa perioder har den också fungerat som en klassmarkör. Länge var det till exempel så att att en pampig, detaljrik och utsmyckad trappa signalerade välstånd, något som också märks tydligt i äldre herrgårdar och slott.

Men så, i modern tid har trappan mest handlat om funktion och varit ett smidigt sätt att ta sig mellan olika våningar. Först på senare år har trappans många designmöjligheter blivit någonting som husägare faktiskt intresserar sig för och tar hänsyn till inför en trapprenovering eller ett trappköp.

Det krävs heller inte särskilt mycket för att din trappa ska bli just det där iögonfallande inslaget som du längtat efter. Även om du varken har tid eller lust att bygga trappa på egen hand erbjuder marknaden många olika modeller och designalternativ som kan göra just din trappa unik. Om du söker inspiration kan du till exempel kika närmare på följande trender:

Shabby chic

Den romantiska och lantliga shabby chic-trenden med ljusa och slitna uttryck lever fortfarande kvar och kan naturligtvis också appliceras på trappor. Vita färger och fotsteg i mörka, rustika träslag fungerar bra i trappor av det här slaget. Om du eftersträvar en känsla av vintage och slitage så kan du slipa räcke eller fotsteg efter målning.

Vågade färgval

En av de tydligaste trenderna just nu är mer personliga och vågade färgval, som exempelvis blått, rött eller turkost. Detta passar framförallt bra för enkla och öppna trappmodeller utan täckande räcken och resulterar ofta i ett starkt designinslag som verkligen drar blickarna till sig och sticker ut.

Interiörsmatchning

Ett sätt att få din trappa att tala samma språk som övriga delar av huset är att delvis bygga upp den av återanvänt material. Ett vanligt tillvägagångssätt är exempelvis att ta vara på restbitar från trägolv och använda dem i trappans fotsteg eller räcke. Både miljövänligt och snyggt!

Du som planerar att renovera eller köpa ny trappa kan kontakta Trappspecialisterna. De erbjuder ett stort grundutbud men skräddarsyr också lösningar för just dina behov och önskemål. Mer information om modeller, material och trapprenovering pris hittar du alltid på www.trappspecialisterna.se.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.”