+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Det hem en person lever i är en representation av dennes livsstil, kreativitet, personlighet, tycke och smak. När man inreder omger man sig gärna med möbler och dekoration som man känner är estetiskt tilltalande och avslappnande. När det kommer till renovering eller nybygge har man chansen att en gång för alla planera och ordna det precis som man vill ha det, men det finns såklart även många sätt att integrera olika sorters stilelement i en existerande inredning för att skapa en speciell känsla eller atmosfär.

Att byta ut mattor kan till exempel vara ett enkelt sätt att ändra på omgivningen. Att måla om eller att smycka ut sina trappor i klassisk eller bohemisk stil kan också vara en kul idé för att göra om hemma. Nedan följer några grundläggande inredningsstilar som kan användas för att individualisera ett hem:

Den moderna stilen

Modern design inkluderar solida färger kombinerat med minimalistiska möbler och rena linjer. Nedtonade och neutrala toner kombinerat med djärva färgklickar skapar en spännande dynamik som inte blir tråkig. Möbler med metall som bas och som fokuserar på stilrena former är ett annat kännetecken hos den moderna designen. I många anseenden skär sig den moderna inredningsstilen med den klassiska, där den förra fokuserar mer på trender. Tyger med en naturlig känsla som linne och jute funkar bra tillsammans med moderna möbler.

Den rustika känslan

Den rustika inredningsstilen är ett härligt hommage till den naturliga och fria skönheten vi hittar i naturen själv. Med tonvikt på slitstarka och hållbara material domineras stilen av golv, paneler och möbler i olika typer av trä. Det finns en slags gammaldags charm i de rustika designelementen som funkar bra ihop med naturligt ljus och som kan maximeras med hjälp av organiska strukturer och former. Trätrappor och en klassisk eldstad är två exempel på rustika designelement som skapar en naturlig och varm känsla i hemmet.

Industritrenden

Med hjälp av element som påminner om den tidiga industrialiseringen kan denna inredningsstil skapa en modern och hipp känsla. Synligt tegel, metalltrappor och möbelramar är några av de element som passar väl in i industritrenden. De som föredrar en lite råare stil kan använda sig av hemmets egna förutsättningar genom att lämna rör eller strukturer synliga istället för att täcka över dem.

Det finns en uppsjö av roliga designidéer att hitta online, oavsett vilken typ av stil man är ute efter. Du kan hitta spännande förslag på färgkombinationer, annorlunda möbler att tillverka själv eller roliga idéer för att dekorera dina trätrappor inomhus. Bara fantasin sätter gränser!

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.”