+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Skrivet av Per Bengtsson den Nov 13, 2014

Att bo i hus har både för- och nackdelar. Känslan av friheten att bo i hus är obeskrivlig, men det är viktigt att underhålla huset, om man med jämna mellanrum rustar upp slitna delar av huset kan det gå från generation till generation. Ett hus kräver underhåll på både in- och utsida.

Huset vi bor i har vi ärvt av mina föräldrar så det har några år på nacken och har egentligen aldrig genomgått någon större renovering. En dag när vår dotter sprang i trappan hörde vi ett brak och vi spring dit för att kolla vad som hade hänt och ser att ett av trappstegen gått sönder. Det var då vi insåg at det var dags för en totalrenovering av huset!

Vi visste att trappan var i dåligt skick, men inte att det var SÅ illa! Men som sagt, huset var gammalt och så var även vår trätrappa. Vi insåg att endast en trapprenovering inte var tillräckligt i vårt fall, utan att vi var tvungna att bygga om hela trappan.

Vi frågade våra grannar, som precis byggt om sin trappa, vilka dom hade anlitat för jobbet. Dom rekommenderade Trappspecialisterna. Vi kollade på deras hemsida för att se några av jobben dom tidigare gjort, där fanns även en hel del information om trappor och olika modeller. Det fanns många alternativ i olika utföranden och material. Vi kontaktade dom och inom en vecka kom en av deras representanter och besökte oss för att kontrollera trappans skick.

Vi fick många tips och idéer från Trappspecialisterna, vi ville fortfarande ha en trätrappa så han visade oss några förslag på olika utföranden och vad som skulle passa i vårat hem. Efter modell och materialval var bestämt påbörjades arbetet med trappan och den övriga renoveringen var i full gång!

Några månader senare var allt färdigt och mitt gamla barndomshem hade fått ett helt nytt utseende. Hela familjen var väldigt nöjda med resultatet och våra barn kunde återigen springa i trappan utan att vi behövde oroa oss att den skulle gå sönder.

Trappspecialisterna är verkligen duktiga när det kommer till byggnation av trappor eller trapprenovering.

 

“Åsikterna i den här texten är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis Trappspecialisternas åsikter.”