+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Postat den August 28, 2015

Innan man köper och installerar en trappa är det viktigt att fundera över hur trappan ska vara utformad för att bäst passa in både vad gäller inredning och yta. Det finns några olika aspekter som bör beaktas när man väljer form och utseende för sin trappa:

  • Tillgängligt utrymme
  • Syftet med trappan och hur flitigt den kommer att användas
  • Säkerhet
  • Bekvämlighet

Trappor tillverkas i en rad olika former och stilar. Men innan man bestämmer sig för en typ kan det vara bra att känna till lite om olika typer och stilar och hur de påverkar funktion och stil i hemmet. På så sätt minskar risken för att man ångrar sig när trappan väl är på plats. Några av de olika stilarna och typerna av trappor är följande:

  • Raka trappor: Denna typ av trappor har en jämn rad av trappsteg som leder till en annan våning och passar bra där det finns tillräckligt med utrymme.
  • Raka trappor med vilplan: Raka trappor kan också vara L-formade eller U-formade med vilplan där trappan ändrar riktning. Dessa trappor är populära och särskilt vanliga där det krävs långa trappor eftersom det kan vara skönt att vila sina fötter mellan stigningarna.
  • Svängda trappor: Där valet av L-formade eller U-formade trappor med vilplan begränsas av utrymmet kan en svängd trappa fungera bättre. Trappan kan svängas till 90 eller 180 grader beroende på hur stor yta man har. Istället för vilplan utformas trappstegen så att de är smalare vid innersidan och bredare vid yttersidan av svängen.
  • Spiraltrappor: En spiraltrappa är idealisk i rum eller utrymmen där ytan är begränsad eftersom den bara upptar en liten yta. En spiraltrappa är dock inte det bästa valet när man snabbt behöver komma upp eller ned eftersom den går i en spiral istället för rakt.

Bygga trappa i Stockholm

Alla dessa typer av trappor kan användas för olika ändamål. För den som letar efter en lofttrappa i Stockholm kan en enkel och rak trappa från Trappspecialisterna vara det bästa valet. För andra typer av trappor kan man i stort sett välja den man tycker är snyggast eller som passar bäst in i husets arkitektur och stil. Trappspecialisterna har lång erfarenhet av att bygga trappa i Stockholm och vet vad som krävs för att trappan ska bli både snygg och säker oavsett om man väljer en spiraltrappa eller en lofttrappa i Stockholm.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.”