+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Skrivet av Pia Svensson den Jan 21, 2015

När det gäller ståltrappor kan linjerna variera mellan allt från raka trappor till vindlande spiraltrappor med en rundad stil. Den raka trappan är den absolut vanligast i öppna ytor, men det betyder inte att en spiraltrappa kan passa i de öppna lokaler som arbetsplatser ofta utgörs av. Idag kan man manipulera material och få dem att se ut som i stort sett vad som helst. Detta innebär att man kan få stål att se ut som exempelvis trä.

Utseendet är förstås av stor vikt när det gäller trappor eftersom de ofta befinner sig i mitten av en lokal och på så sätt blir till ett blickfång. Men det är viktigt att också tänka på kvaliteten. När det gäller kvalitet och hållbarhet är stål överlägset. Kvaliteten har inte bara att göra med stålets egna egenskaper utan även med hur de olika delarna fogas samman.

En trappa i stål består av två huvudsakliga delar. Dessa två delar är vange och steg. Vangen sträcker sig från ena planet till det andra och är det som stegen fästs vid. Stegen är starka och utformade för att klara av hög belastning och slitage. För breda trappor kan det ändå behövas ytterligare stöd som ligger mitt under stegen.

När man talar om ståltrappor så kan man tycka att de skulle ge ett rörigt intryck, men det behöver inte alls vara så. Det finns några fundamentala delar som behövs för att skapa en ståltrappa med ett sobert intryck. Att lägga till trappräcken kan göra hela trappan och förändra utseendet markant. Stål erbjuder högre kvalitet och bättre hållbarhet än trä och lämpar sig därför bättre för en trappa som ska befinna sig i en offentlig miljö eller på en arbetsplats.

En trappa är aldrig komplett utan ledstänger eller trappräcken som ger stöd åt dem som använder dem. Förutom skydd och stöd kan ett trappräcke dessutom förbättra utseendet på trappan och ge den ett annat intryck. Nästan alla trappor har ett trappräcke.

Med rätt material kan man skapa en trappa som både är av hög kvalitet och är stilfull. Att gå i en trappa ska kännas tryggt och smidigt. En ståltrappa kombinerar elegans med funktion och trygghet vilket resulterar i en trappa som är allt du önskar. Att ta sig från en våning till en annan är mer än bara förflyttning. Gör vardagen lite snyggare med en trappa i stål.

 

“Åsikterna i den här texten är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis Trappspecialisternas åsikter.”