+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Postat den August 10, 2015

Det finns många olika typer av trappor som kan byggas på olika platser. Oavsett om det gäller en trappa som ska vara i ett hem, företag eller offentlig byggnad kan de se ut på många olika sätt och ha en helt unik stil och struktur. Med lite fantasi kan trappan bli mer än bara en vanlig trappa. Till exempel kan man använda utrymmet mellan trappstegen till förvaring. Fantasin kan även användas till att ta fram en kreativ design med unik form eller struktur.

Oavsett form eller stil måste trappan vara funktionell eftersom det är länken mellan olika våningar. Trots att hissen har gjort det möjligt att ta sig till en annan våning utan att använda trappor är de fortfarande nödvändiga och utgör en viktig del i säkerheten eftersom hissar inte går att använda vid brand eller strömavbrott.

Olika material används i olika typer av trappor. Trappor som är placerade i offentliga byggnader eller utomhus behöver vara slitstarka och kraftiga. Därför används ofta sten eller betong som material i dessa trappor. Där utrymmet är begränsat men där det ändå finns ett behov av en trappa kan en spiraltrappa inomhus vara en effektiv och smart lösning. Förutom att vara smarta är spiraltrappor snygga och moderna. En annan typ av trappa som tar liten yta i anspråk är lofttrappor som ofta används för att ta sig till vindsutrymmet i ett hus men som även kan användas där utrymmet är litet.

Att komma på idéer till en trappa är något alla kan göra, men för att bygga en trappa krävs expertis och kunskap om hur en trappa ska konstrueras. Ett företag som designar, bygger och installerar trappor är Trappspecialisterna. De har lång erfarenhet av att bygga olika typer av trappor och kan även ge råd och tips på vilken typ som passar bäst i olika utrymmen eller hus. Utöver detta erbjuder de även tjänster för den som har behov av att renovera trappa. Vill man ändå ha en ny trappa har de ett brett utbud av olika sorters trappor i olika material och utföranden. Utöver sina standardvarianter som rak eller svängd trappa och spiraltrappa inomhus gör de även trappor efter kundens egna önskemål. I över tjugo år har de byggt trappor för både privatpersoner och företag med stor framgång.

När det gäller materialet i trapporna de levererar verkar man kunna välja mellan allt från trä och metall till glas och sten eller en kombination av flera olika material. I villor och mindre bostadshus är användningen av trätrappor inomhus den mest utbredda. Anledningen till detta är antagligen att trä är ett hållbart men ändå enkelt material att arbeta med vilket gör det idealiskt som material för inomhustrappor.

 

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.”