+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Numera talas det ofta om compact living. Det handlar om att optimera boendeytan så att de där begränsade kvadratmeterna känns fler än vad de egentligen är, för att de helt enkelt utnyttjas och används på bästa möjliga sätt. Perfekt till exempel i större stöder där boende är dyrt och där fler bor trångt.

Trappan i ditt hem kan också utvecklas på ett sätt som verkligen rimmar med tankarna om compact living. Eller vad sägs om att trappstegen även fungerar som förvaring i form av utdragbara lådor. Även själva utrymmet under trappan, som så ofta annars är lika med ett oanvänt utrymme kan göras om till diskreta lådhyllor. Förutom detta är det naturligtvis möjligt att spara in på värdefull yta genom att välja en trappmodell som tar liten plats. Följande typer av trappor är då bra exempel på detta:

Spiraltrappa

Spiraltrappor är erkänt platsbesparande och kan byggas väldigt högt utan att förlora i stadga. De är också förhållandevis enkla att montera, och rent designmässigt har de ett tilltalande, industriellt uttryck. Vanligtvis byggs spiraltrappor i en kombination mellan trä och stål, men plast eller andra metaller förekommer också. En nackdel är att det kan vara svårt att bära större saker eller möbler upp eller nedför en spiraltrappa. Därför är det bra att tänka på andra möjligheter att få in till exempel möbler till andra våning. En balkongdörr kan vara ett sådant alternativ.

Lofttrappa

I många mindre lägenheter, men även i fritidshus och på lantställen är det vanligt med loftrum- och loftutrymmen. Den här formen av trappor behöver dock inte ha ett lantligt eller gammaldags uttryck, tvärtom finns det flera snygga och moderna spar- och lofttrappor som enkelt kan förgylla din bostad utan att för den delens skull stjäla värdefull plats.

Fontanot trappor

En serie trappor som är gjord i luftig, lätt och platsbesparande design och som dessutom kombinerar hög kvalitet med bra priser. De olika modellerna kan skräddarsys och anpassas med räckestyper och olika material beroende på dina önskemål.

En trappa behöver inte nödvändigtvis inte ta stor plats. Kontakta Trappspecialisterna redan idag för design trappor samt smidiga, funktionella och snygga trappmodeller för just dina behov. Mer information hittar du också på https://www.trappspecialisterna.se/.

 

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.