+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

För dig som planerar att bygga ett hus i flera våningar kan det vara ett svårt val att bestämma vilken typ av trappa du ska välja. Marknaden erbjuder alltifrån moderna spiraltrappor i metall till klassiska trappor av trä att placera inomhus. Därför gäller det att ta både din personliga stil och smak och hemmets övriga interiör i beaktning för att välja en trappa som passar in hos just dig. Är du ute efter ett klassiskt och tidlöst alternativ som går att förändra i utseende under årens lopp kan en trätrappa vara ditt bästa alternativ.

Fördelar med trätrappor inomhus

Trätrappor har använts både inomhus och utomhus ända sedan trappan uppfanns och är därför ett perfekt val om du vill ha en stil som håller år efter år. Om du skulle tröttna på en klassisk oljad träfinish är det bara att måla om trappan i valfri färg och om du skulle vilja ge trappan en modernare känsla gör du det enkelt genom att byta ut handledare eller räcken. Trätrappor är helt enkelt för dig som vill ha ett mångsidigt alternativ som går att förändra i all oändlighet.

Olika typer av trätrappor

Förutom att trätrappor känns otroligt klassiska och tidlösa i sitt uttryck går de att bygga i en mängd olika former och utseenden. Du kan själv välja vilket typ av trä din trätrappa ska vara tillverkad av, du kan bestämma om den ska vara oljad eller målad och om trappan ska komma i en L-form, T-form eller vara helt rak. Trätrappor inomhus och utomhus kommer alltså med en mängd olika fördelar och de är lätta att passa in med just den byggnadsstil och inredning du planerar.

Hitta en professionell återförsäljare av trappor

När du väl bestämt dig för att bygga en trätrappa i ditt nya hus gäller det att hitta ett professionellt företag som kan hjälpa dig med detta. På så sätt kan du vara säker på att det görs på ett korrekt sätt och att du får en trappa i den stil som matchar dina önskemål och förväntningar. De kan även hjälpa dig om du vill låta din nuvarande trätrappa genomgå en renovering för att antingen få en ny fräsch finish eller rustas upp ordentligt för att garantera att den är säker att gå i. Om du vill göra om en nuvarande trätrappa är en renoveringsbudget viktig för att både du och byggföretaget ska veta vilka alternativ ni har att röra er med. Surfa runt på olika inspirationssajter och företag för att skapa dig en uppfattning om vad en trätrappa brukar kosta för att se vad du kan förvänta dig. Lycka till!