+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Ett loft är ett utmärkt sätt att effektivt utnyttja utrymme som annars inte hade kommit till användning i ett rum. Perfekt för trånga bostäder eller i barnens rum när du behöver plats för fler sängar. 

För att ta dig upp till loftet behövs det såklart också en säker och snygg trappa, därför följer här några smarta tips på hur du bygger en lofttrappa på bästa sätt.

Utgå från hur mycket utrymme du har att röra dig med

En lofttrappa kan fungera som hjälpmedel för att ta dig upp till en loftsäng, men också som trappa till en etagevåning om din bostad är byggd på detta sätt. Hur den ska se ut och på vilket sätt den ska vara byggd beror alltså på vilket användningsområde den är ämnad för och hur förutsättningarna i rummet ser ut. Ta gärna hjälp av en expert inom området för att utnyttja ditt utrymme på bästa sätt och samtidigt få din lofttrappa att bli en naturlig del av den existerande inredningen.

För att din lofttrappa ska ha rätt mått och byggas med en stabil och säker konstruktion kan det vara en bra idé att ta hjälp av ett professionellt företag. Några som är experter inom området och som kan hjälpa dig med samtliga moment i projektet. Att avgöra mått och design kan nämligen vara rätt knepigt om du inte har kunskap och erfarenhet inom området.

Inspireras av olika modeller

För att du ska kunna bygga en lofttrappa som matchar dina önskemål och krav när det kommer till utseende och design kan det vara bra att hämta inspiration från liknande projekt. Bläddra runt bland olika webbplatser och bilder på nätet för att se hur andra i liknande situationer har gjort.

Kolla upp vilka material du kan välja bland

Beroende på om du tittar på lofttrappor inomhus eller utomhus finns det material som passar mer eller mindre bra. Utomhus är det till exempel viktigt att satsa på hållbara och väderbeständiga material för att de inte ska påverkas av väder och vind. Inomhus är det inte lika viktigt att tänka på just detta, utan här handlar det mer om att hitta ett material som passar den stil och känsla du är ute efter. Trä är ett klassiskt material som kan komma i många olika utseenden, medan stål ger ett lite mer rått och modernt intryck.

Välj passande trappsteg

Idag kan du bygga en lofttrappa i de flesta utseenden och former, men det gäller att du har användarens behov i fokus. Om det är äldre personer eller barn som kommer behöva använda bostadens trappor är det viktigt att trappstegen är stabila och sköna att gå på.

Hitta ett företag i Sverige som kan hjälpa dig att bygga en lofttrappa i ditt hem

För att vara säker på att få en både snygg och säker trappa bör du kontakta ett företag som är experter på just detta. Deras designers och hantverkare kommer kunna hjälpa dig att bygga lofttrappor inomhus eller utomhus efter dina behov och krav för att du på så sätt kommer kunna njuta av en konstruktion som håller år efter år.