+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Renoveringar av olika slag kan göra stor skillnad för ditt hems helhetsintryck och bor du i ett flervåningshus spelar trappan en viktig roll. Har du därför börjat tröttna på dess utseende eller känner att det är dags för en upprustning för att behålla en säker konstruktion kan en trapprenovering vara det rätta valet.

En renovering innebär inte ett lika stort projekt som att bygga en helt ny trappa, men kan ändå ge den ett helt nytt utseende och känsla. Ta gärna hjälp av ett professionellt företag för trapprenovering till ett bra pris och få hjälpsamma tips och råd på vilken typ av trappa som är optimal för ditt hem och din existerande inredning.

På vilka sätt kan du renovera trappan i ditt hem?

En renovering kan ske på olika sätt och i olika grad. Vissa trappor behöver genomgå en grundlig trapprenovering för att stärka upp konstruktionen, medan det för andra kan räcka med en ytlig uppfräschning. Nedan följer tre idéer för trapprenovering att genomföra inomhus:

  1. Matcha material med inredningKanske har du gjort om hemma och vill nu se till att den gamla trappan går hand i hand med den nya inredningen. Då kan det vara läge att välja ett nytt material som hjälper dig att skapa den där känslan du är ute efter. Genom att integrera stål i trappans konstruktion får du en industriell och modern känsla, medan snidade knoppar i trä på handledarna skapar ett lantligt intryck.
  2. Montera nya handledare och räckeNågot som verkligen kan ändra utseendet på din trappa är att byta ut handledare och räcken. Idag finns det mängder av modeller och material tillgängliga på marknaden, vilket gör att du enkelt kan skapa det utseende du är ute efter.
  3. Fixa till trappans ytaFör dig som bara vill göra en enkel uppfräschning av en gammal trappa kan det räcka med att slipa och måla om ytan. Oavsett om du väljer en ny färg eller bara genomför den kontinuerliga oljebehandlingen kommer den få en ny och fräsch känsla.

Varför är trapprenovering viktigt att genomföra vid jämna mellanrum?

Att renovera din trappa med jämna mellanrum gör att den kommer hålla betydligt längre, både i konstruktion och utseende. Se därför till att kontinuerligt slipa, måla om eller olja in den för att upprätthålla en säker och snygg trappa.

Saker att ha i åtanke inför en trapprenovering inomhus

Nedan följer några saker som kan vara bra att fundera över innan du sätter igång med en trapprenovering inomhus. Förhoppningsvis kommer det hjälpa dig till ett bättre och snyggare slutresultat!

  • Sätt upp en budet
  • Vilket utseende är du ute efter?
  • Behöver trappan en grundlig eller ytlig renovering?
  • Klarar du av att genomföra renoveringen på egen hand eller behöver du anlita hjälp?

Hitta företag som utför trapprenovering till bra pris i Sverige

Känner du att det krävs tid och kunskap som du inte har för att genomföra en trapprenovering är det en god idé att ta hjälp av ett professionellt företag. Ta hjälp av nätet för att hitta renoveringsfirmor i din närhet och ta dessutom hjälp av tidigare kunder för att skapa dig en uppfattning om deras service och tjänster. Förhoppningsvis kommer det att göra renoveringen både bättre, snabbare och säkrare!