+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Funderar du på att renovera din gamla trappa eller kanske att bygga en helt ny? Då finns det mängder av svåra val och viktiga beslut att fatta. Trappan ska inte bara vara snygg att titta på och komma i en design som passar in med resten av inredningen, utan den ska också vara robust och säkert monterad med rätt typ av material och tillbehör för att erbjuda en trygg och säker passage mellan de olika våningarna. Och ett bra tips för dig som är ute efter den perfekta kombinationen av skönhet, styrka och säkerhet är att investera i hållbara och slitstarka trappor av stål. Ståltrappor är inte bara ett utmärkt val utomhus som en sammankoppling av trädgården och altanen eller som en säker väg nedför klipporna till vattnet, utan blir också ett intressant och rustikt blickfång när de placeras inomhus. Fortsätt att läsa för att ta reda på fler fördelar med ståltrappor och vilka tillbehör som är viktiga för att ge dem en både snygg och säker konstruktion.

Viktiga tillbehör till din ståltrappa

Ståltrappor är ett bra alternativ för såväl bostäder och kontor som i skolor och offentliga lokaler tack vare deras robusta och stabila konstruktion. En entrétrappa i stål blir till exempel inte lika hal som en trappa i trä om det är blött och regnigt ute, samtidigt som metall upprätthåller ett gott skick betydligt längre även om det utsätts för väta, vind och stora temperaturskillnader.

För att ge din nya trappa precis det utseende du är ute efter kan du välja bland mängder av snygga tillbehör så som räcken och handledare. Satsa på tillbehör i rostfritt stål för ett stilrent utseende eller bryt av med handledare i trä och räcken i glas för en lite mjukare look – något som passar särskilt bra på en trappa inomhus.

Ett annat tillbehör som är viktigt för att skapa en stabil stomme är så kallade vangstycken. Ett vangstycke ger din trappa i stål ett stabilt och säkert steg och monteras i sidorna för att stödja upp trappstegen. Tar du hjälp av ett professionellt företag för ditt trappbygge kommer du att få hjälp med allt detta och behöver därför inte känna dig osäker på om konstruktionen är tillräckligt hållbar och säker att gå i för alla i familjen eller på arbetsplatsen. Deras hantverkare har lång erfarenhet och stor kunskap för att kunna utföra de flesta typer av trappbyggen och ger dig samtidigt möjligheten att designa trappan helt efter dina önskemål. Du kanske vill att den nya trappan målas i snygg färg för att skapa kontrast och blickfång eller förses med en viss typ av handledare för att passa bra ihop med resten av interiören. Ett trappföretag hjälper dig med såväl inomhustrappor som utomhustrappor och vägleder dig genom hela processen, från idé till montering, för att slutligen leverera ett slutresultat som matchar din förväntningar.

Kontakta ett trappföretag

Kontakta ett passande företag för att sätta igång med ditt trappbygge redan idag och låt dem hjälpa dig med alltifrån materialval, färg och tillbehör så som räcke, handledare och vangstycke för en så enkel och smidig process som möjligt!