+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Skrivet av  Eva Lundström den Jan 28, 2015

Ge ditt hem ett nytt utseende och en ny känsla med en spiraltrappa. En spiralformad trappa är inte bara snygg den sparar också plats och är idealisk för dem som har ont om plats. Om du gillar design ska du välja en trappa i stål eller trä. Trä är enklast att underhålla och är därför det bästa valet för hemmet eftersom det dessutom är tidlöst elegant.

Att ha spiraltrappor inomhus är inget nytt i arkitekturen. Fenomenet har rötter i den europeiska historien och kan fortfarande ses i gamla borgar och slott som drar till sig tusentals besökare varje år tack vare sin arkitektur. Exakt när de kom till är däremot svårt att svara på men gissningsvis var det någon gång under medeltiden. De återfinns oftast i höga torn och vindlade sig uppåt till platser där man kunde hålla utkik efter inkräktare och på så sätt skydda borgen eller slottets invånare.

Den spiraltrappa som finns i dagens hem fyller ett helt annat syfte. Idag är vi inte längre i behov av höga murar och torn för att känna oss trygga istället finns det andra fördelar med en den här typen av trappor. De är det ultimata valet när man vill spara plats i hemmet samtidigt som man vi smycka ut det med elegans och stil. Rostfritt stål skapar en modern känsla som man kan låta vara genomgående i hela inredningen. En trappa i stål är dessutom otroligt hållbar och klarar av kraftig belastning. Den passar alltså lika bra i ett hem som på en arbetsplats.

Bland leverantörer av spiraltrappor inomhus är Trappspecialisterna en av de mest ansedda. De levererar och installerar alla typer av snygga trappor i material som trä och stål och i alla tänkbara modeller, däribland spiraltrappa. De designar trapporna helt enligt kundens önskemål och ser sedan till att de tillverkas enligt konstens alla regler. Materialen som används är av hög kvalitet vilket gör trapporna säkra och hållbara. Vilken trappa man väljer beror inte alltid på vad det är man vill ha, ofta spelar budget och kostnad också en stor roll i beslutet. Då kan det vara bra att veta att Trappspecialisterna erbjuder riktigt snygga kvalitetstrappor som även passar dem med en begränsad budget. Så om du vill ha en ny trappa vet du vart du ska vända dig för att få det du önskar oavsett budget.

 

“Åsikterna i den här texten är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis Trappspecialisternas åsikter.”