+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Att ha en snygg trappa är det många som vill. Från att vara ett sätt att ta sig från en våning till en annan till att vara ett grundläggande designattribut i hemmet, ger varje trappa ger sin egen känsla till ett rum. Det finns en uppsjö av olika typer av trappor att välja mellan. Spiraltrappan är en av dessa, vilken har en speciell utformning. Trappan är väldigt funktionell och kan tillföra en modern känsla till ett rum. Den är också väldigt användbar i mindre utrymmen eftersom att den inte tar upp så mycket yta. Det finns olika sorter att välja mellan beroende på om det handlar om spiraltrappor inomhus eller för utomhusbruk. Den trappa du väljer kan både framhäva din befintliga inredning eller stå som en kontrast till den. Följande är en lista på olika material du kan välja mellan när du designar din spiraltrappa:

Betong

Betongtrappor är populära och vanliga både inomhus och utomhus. Betong är väldigt hållbart och kan därför ses som en bra investering. Betong är relativt enkelt att forma, och dessa trappor går därför att skräddarsy och designa efter eget tycke och smak. En del tycker att en trappa helt i betong är att föredra, medan andra bara använder sig av betong som bas för att sedan förse ytan med marmor eller granit. Till betongtrappan kan man lägga till handräcken i trä eller metall för att skapa en snygg kontrast.

Trä

Ett annat väldigt vanligt material är trä. Den största fördelen med att använda trä är att det kan anpassas för en mängd olika stilar och miljöer. Träet kan till exempel kännas traditionellt, modernt eller rustikt beroende på vilken typ av trä som används och hur trappan är utformad. Även en spiraltrappa kan designas i trä tillsammans med snygga handräcken.

Glas

Ett material som har använts mer och mer de senaste åren är glas. Glaset betraktades länge som ett icke tåligt material man inte gärna byggde trappor med. Men tack vare nya innovationer har man hittat sätt att göra glaset mycket hållbart. En glastrappa kan ge en väldigt modern känsla till en byggnad och går att få med olika texturer och i olika färger.

Detta är alltså några av de vanligaste material som används för att bygga trappa inomhus. Om du vill montera en ny trappa och undrar vad som skulle passa bra i ditt hem eller på din arbetsplats kan du kontakta Trappspecialisterna.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna”