Loopen 4.15.1, Eksteg, Ekvang, Oljad
Loopen 4.15.1, Eksteg, Ekvang, Oljad

Spiraltrappa

En spiraltrappa är en platsbesparande och lättinstallerade trappa som går att harmoniera med alla typer av rum och byggnader. Trappstegen på en spiraltrappa slingrar sig runt en mittstolpe som skapar ett unikt och snyggt utseende i din bostad. 

Vårt sortiment av spiraltrappor inomhus varierar mellan måttbeställda trappor till standardtrappor. För våra standardtillverkade spiraltrappor är valmöjligheten begränsad beträffande dimensioner, utförande,  material som t.ex. träslag. För att utnyttja små utrymmen på bästa sätt är spiraltrappor en mycket bra lösning som även skapar estetiska inomhusmiljöer. Nedan ser du några exempel på spiraltrappor i olika utföranden.

Bygg en spiraltrappa vackert dekorerad med stångrullar | Trappspecialisterna
pulverbelagda räcken fäst med spiraltrappa för ditt interiör | Trappspecialisterna
spiraltrappa är det perfekta valet att få mindre utrymme i ditt hem | Trappspecialisterna
Bygg en inomhus spiraltrappa för ditt hus som matchar ditt interiör | Trappspecialisterna

Läs mer

Spiraltrappor inomhus

Trappspecialisterna bygger spiraltrappor som passar bra ihop med övrig inredning för ditt hem eller på arbetsplatsen. Spiraltrappor har fördelen att de tar liten plats och passar därför bra för små lägenheter och lokaler. Anledningen till att spiraltrappor är en av de mest populära bland inomhustrappor är att dessa typer av trappor är praktiska och estetiskt tilltalande. En snygg spiraltrappa i stål och trä blir till en snygg inredningsdetalj i bostäder och arbetsplatser.

En spiraltrappa i trä eller stål kan byggas i princip hur hög som helst utan att mista i styrka eller stadga där större delen av påfrestningen hamnar på mittstolpen. Under en spiraltrappa inomhus bildas även ett mysigt utrymme du kan anpassa och inreda efter tycke och smak, kanske en mysig läshörna? Eller en plats för extra förvaring?

Den enda egentliga nackdelen med spiraltrappor är att de i många fall är rätt smala och att trappstegen ringlar sig runt mittstolpen väldigt snävt. Det gör det svårt att flytta möbler upp- och nedför en spiraltrappa.

Är det dags att renovera eller köpa en ny spiraltrappa?

Vare sig ni vill ha en helt ny spiraltrapp inomhus, eller reparera er befintliga, så har vi lösningen för er. Våra spiraltrappor består av fyra huvudkomponenter:

  • Räcke
  • Handledare
  • Trappsteg
  • Planer

Samtliga komponenter finns i flera olika utföranden som ni kan välja och vraka mellan för att hitta den perfekta matchningen för er miljö, efter er smak, baserad på era behov. Antingen för att uppdatera er befintliga trappa som kanske fortfarande är stabil och säker, men har gått ur mode och ser allmänt tråkig ut, eller helt enkelt för att skapa en helt ny spiraltrappa. Med vår långa erfarenhet hjälper vi er att skapa er drömtrappa, både ur ett rent estetiskt perspektiv, och ett praktiskt, för alla miljöer och fastigheter.

Spiraltrappor för utrymning

Trappspecialisterna erbjuder även utrymningstrappor i galvat stål med steg i gallerdurk för industri, bostäder, kontor samt offentliga miljöer. Vi skapar en spiraltrappa för utrymning efter era behov och fastighetens förutsättningar som svarar upp till alla befintliga säkerhetskrav som myndigheterna ställer på en utrymningstrappa. 

En funktionell utrymningstrappa är en av de viktigaste delarna av en lokal för att garantera att det finns ett snabbt och säkert sätt att ta sig ut från byggnaden vid bränder eller andra olyckor. Trappspecialisterna prioriterar alltid service, säkerhet och kvalité för alla våra trappor och spiraltrappor. En spiraltrappa som är felkonstruerad, felmonterade eller av dålig kvalité kan ha förödande konsekvenser när olyckan väl är framme. 

Med Trappspecialisterna får ni en säker och stabil utrymningstrappa för både inomhus- såväl som utomhusbruk ni alltid kan lita på. Vårt mål är att skapa en så praktisk lösning som möjligt i fråga om skötsel, underhåll och rengöring, med en logisk design och materialval som gör utrymningen smidig och säker.

Kontakta Trappspecialisterna för spiraltrappor i trä eller stål

Hos Trappspecialisterna kan ni få hjälp med att skapa er egna skräddarsydda spiraltrappa i trä, en spiraltrappa i stål, eller en kombination av både stål och trä. Med dessa trappor så är det du som bestämmer hur trappan och räcket ska se ut. Kombinationer av olika material ger en unik design som du sedan kan bygga vidare på och matcha möbler, golv, väggar och tak med.

Kontakta Trappspecialisten idag för skräddarsydda helhetslösningar för spiraltrappor inomhus i stål eller trä. 

Mindre

Fontanot Lafont Lastra
Oakwood spiraltrappa som lägger till en elegant touch till ditt inomhushus utrymme | Trappspecialisterna
inomhus rostfritt stål trappa målade med silvervit färg | Trappspecialisterna

Vill du veta mer om våra trappor?
Kontakta oss: