+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Skrivet av Margareta Carlsson den Mar 19, 2015

I många byggnader har trappor nästan ersatts av hissar när det gäller användning. Men trappor kan inte helt och hållet uteslutas eftersom de behövs vid strömavbrott eller för utrymning vid brand etc. I mindre hus är trappan dessutom mer praktisk och effektivare än en hiss.

De flesta trapporna har räcken och ledstänger som gör det säkrare att gå i dem. Utan dem skulle ett enkelt snedsteg kunna få allvarliga följder. För äldre och handikappade personer är räcken och ledstänger en mycket bra hjälp som gör det lättare för dem att gå i trappor. Men att ledstänger och räcken är funktionella behöver inte betyda att de är fula, de kan mycket väl vara riktigt snygga, idag finns det till och med företag som säljer designräcken och andra snygga tillbehör till trappan.

Utseendet på trappan avgörs av olika delar som val av material, form och färg. En trappa i ädelträ ger ett exklusivt intryck och blir en snygg inredningsdetalj i hemmet. Design trappor kan idag se väldigt olika ut. Om man vill ha en snygg trappa hemma ska man utgå ifrån den stil eller inredning man har så att trappan blir en integrerad del av inredningen. En bra start är att välja vilket material som ska användas. Det går att tillverka trappor av allt från trä och stål till betong och glas.

En trappa kan bli så mycket mer än ett sätt att ta sig från en våning till en annan. Snygga design trappor ger ofta huset ett högre värde skapar en känsla av smakfullhet och stil. På samma sätt kan en sliten trappa sänka värdet och försämra intrycket av ett hem och till och med innebära en fara för den som använder den. Om så är fallet kan man förändra situationen genom att anlita någon som kan renovera trappa. Ett företag som både installerar nya trappor och renoverar befintliga trappor är Trappspecialisterna. De verkar ha ett bra koncept för att förändra utseendet på gamla slitna trappor och tittar man på bilderna på deras hemsida ser man att de kan förändra utseendet på vilken trappa som helst. Genom att renovera trappa kan man återigen ge sitt hem den glans det en gång hade eller skapa en helt ny stil som slår andra med häpnad.

 

“Åsikterna i den här texten är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis Trappspecialisternas åsikter.”