+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

En trappa handlar inte bara om att ta sig upp och ner mellan olika våningar, den bidrar också med otroligt mycket stil och karaktär till hemmet. Därför är det viktigt att din trappa har ett utseende som går hand i hand med bostadens byggnadsstil och på så sätt kompletterar hemmets övriga interiör. Har du en gammal trappa som inte faller dig i smaken eller planerar att bygga en helt ny finns det många saker som kan hjälpa dig att skräddarsy dess utseende. En av de sakerna är ledstången.

En ledstång på en trappa är den stång du kan hålla dig i när du går upp och ner i trappan, vilket är särskilt viktigt om den ska användas av små barn eller äldre personer. Den hjälper alltså till att öka säkerheten genom att erbjuda stöd, men kan också vara ett sätt att uppdatera trappans utseende. Ta gärna hjälp av en professionell återförsäljare som kan hjälpa dig att ta fram en passande ledstång för just din trappa i en form och ett material som kompletterar din inredning på bästa sätt.

Hur väljer man en passande ledstång till sin trappa?

Satsa på en ledstång till din trappa inomhus eller utomhus i en design som passar just dig och din inredningsstil. Självklart ska den passa bra ihop med resten av trappan, men den kan med fördel komma i kontrasterande material för att skapa liv och blickfång i hemmet. En trappa av metall kan till exempel bli riktigt snygg tillsammans med en ledstång i trä, medan en ledstång på en trappa av trä gärna får vara tillverkad av metall. Få inspiration om hur just du kan mixa och matcha olika stilar och material genom att kika runt bland olika återförsäljare av snyggt designade ledstänger för trappor online!

Vilka material passar bättre inomhus och utomhus?

Oavsett om du ska välja en ledstång till en trappa inomhus eller en ledstång till en trappa utomhus finns det egentligen inga restriktioner vad gäller materialval. Det hela handlar om vilken stil du gillar och hur mycket arbete du vill lägga på att underhålla din trappa. En ledstång av metall passar till exempel bra om du är ute efter ett underhållsfritt och hållbart alternativ och är därför ett bra val för utomhustrappor som utsätts för både väder och vind. Trä fungerar såklart också bra men behöver med jämna mellanrum slipas och målas eller oljas om för att hållas i bra skick. En ledstång för en trappa inomhus kan även den vara tillverkad av både metall och trä och kräver inte lika kontinuerligt underhåll som de som placeras utomhus då de inte utsätts för samma vädermässiga slitage. Dock är det såklart viktigt att se över sin trappa med jämna mellanrum för att säkerställa att den är stabil och säker att gå i för alla som befinner sig i bostaden. Även då kan du ta hjälp av ett professionellt företag för att känna dig trygg med att arbetet blir utfört på ett korrekt och säkert sätt!