+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Skrivet av Per Mattsson den Oct 28, 2014

Det bästa sättet att få mer utrymme i sitt hem är en utbyggnad, om det inte finns utrymme att bygga ut, är en utbyggnad på höjden en bra lösning. Detta kräver i sin tur att man även bygger till en trappa så att man kan ta sig upp till den nya våningen. Men när man bygger ut och för att få mer plats i sitt hem så kan en trappa kännas som stor och klumpig del i hemmet, då den kan ta mer plats än man hade tänkt sig från början. Detta går att lösa genom att välja en spiraltrappa. Spiraltrappor är konstruerade för att ta så lite plats som möjligt, men samtidigt göra det lätt att ta sig upp och ner mellan våningar.

Att välja en spiraltrappa är en av de bästa lösningarna när man vill ha tillgång till övervåningen men använda så liten yta som möjligt. Spiraltrappor sparar plats samtidigt som de fräschar upp hemmet. Med en spiraltrappa i hemmet får man mer plats över till möbler.

Det finns fler fördelar med spiraltrappor. Eftersom de tar lite plats är de lättplacerade. De skapar en exklusiv känsla till ditt hem som kommer att andas god smak och design. En trappa kan vara så mycket mer än något som tar dig från våning till våning, den kan även vara en snygg inredningsdetalj i hemmet.

Design och material

Även om det finns en grundtyp för hur trappor ska se ut kan man välja olika utföranden när det gäller stil och material. Trapporna finns i både trä och olika metaller och ofta i en snygg kombination av olika material. Det finns flera olika typer av trappräcken som kan göra trappan ännu mer personlig och anpassad efter stil och smak. Dessutom kan man välja sådant som storlek och bredd på trappan.

Utrymme

Om du väljer en spiraltrappa i ditt hem så kan du spara massor av plats. Rummen kommer inte att kännas trånga och kompakta som de lätt gör med en vanlig trappa och du får plats över till annat.  En sak som man bör ha i åtanke då man ska bygga trappa är att brantare trappsteg kan göra det svårare för äldre och människor med funktionshinder att gå i trappan. Därför måste man fundera på vem eller vilka som kan tänkas använda trappan och anpassa valen därefter.

Spiraltrappor trappor lämpar sig lika bra på arbetsplatser som i bostäder. Om du har behov av en ny trappa eller planerar att bygga trappa till en ny våning så är det helt klart idé att fundera på spiraltrappa som alternativ till vanliga trappor.

”Åsikterna i den här texten är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis Trappspecialisternas åsikter.”