+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

En trappa är så mycket mer än bara ett sätt att länka samman två olika våningar. Tack vare de många utseenden och material som finns tillgängliga för trappor idag kan de hjälpa till att ge ditt hem en känsla av stil och personlighet. Känner du att din nuvarande trappa inte gör detta för ditt hem och vill ge den en liten uppfräschning kommer här några smarta tips på saker du bör ha i åtanke under en trapprenovering.

 

1. Vilka steg inkluderas i en trapprenovering?

Innan du börjar din renovering är det viktig att skaffa dig en bra bild av hur du vill att din nya trappa ska se ut, vilka material och tillbehör som behöver inhandlas och om du måste anställa ett företag för att genomföra renoveringen. Skriv ner en lista med följande punkter för en bra överblick:

Budget: Precis som med alla typer av renoveringar och ombyggnationer är det viktigt att komma fram till vilken budget du har. Annars är det lätt att din trapprenovering svävar iväg i pris och att slutsumman hamnar på något helt annat än du tänkt dig.

Utrymmet: Kontrollera hur mycket plats du faktiskt har att röra dig med. En rak trappa tar upp lite mer utrymme än t.ex. en spiraltrappa som inte tar upp mer plats än själva bredden på trappan. Välj vilken modell som passar för just ditt hem.

Säkerheten: Kommer det röra sig barn och äldre personer i bostaden är det bra att utrusta trappan med räcken och handledare för att ge ett stabilt stöd att hålla i och för att skydda mot eventuella fall.

2. Varför ska du välja att genomföra en trapprenovering?

En trapprenovering inomhus kan antingen göras i rent estetiskt syfte eller för att det verkligen behövs för att den ska klara av allt spring upp och ner varje dag. En gammal trappa kan innebära en säkerhetsrisk och gå sönder om virket eller konstruktionen inte är väl underhållet. Se därför till att renovera trappan i rätt tid.

3. Hur stor budget krävs för en trapprenovering och vilket pris gäller?

Priset är helt upp till hur stor renovering du planerar och vilka material du vill använda dig av. Ibland kanske det räcker med att bara måla om trappan eller byta ut trappräcket för att ge den ett lyft och i andra fall behövs det en total demolering av den gamla trappan och montering av en ny.

4. Är du ute efter trapprenovering inomhus eller trapprenovering utomhus?

Olika material passar olika bra för inomhusbruk eller utomhusbruk. Planerar du en trapprenovering utomhus kan det till exempel vara bra att välja en modell i stål som står emot regn, snö och andra mer påfrestande förhållanden. För hemmet eller kontoret behöver du inte förhålla dig till väder och vind, utan här handlar det mer om vilket material som passar in med resten av inredningen.

5. Vilken typ av belysning och färgsättning vill du inkludera i din trapprenovering?

En trappa kan kompletteras med så mycket mer än bara snygga räcken och dekorativa handledare. Genom att bjuda in färg och belysning kan du ge din trappa det där lilla extra som gör den personlig för just ditt hem. Belysning är dessutom inte bara vackert, utan också praktiskt då du lättare kommer kunna se var du sätter fötterna.

6. Hur får du hjälp med trapprenovering i hemmet eller på kontoret?

Ta hjälp av Trappspecialisterna när du är ute efter en snygg och säker trapprenovering. På så sätt kan du känna dig trygg i att få hög kvalitet och ett väl utfört jobb – dessutom till ett bra pris!