+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

En trappa är inte bara ett sätt att ta dig upp och ner mellan två våningar. Det är ett inslag i hemmet som kan tillföra både stil och funktion. Vid byggnation eller trapprenovering är material och vilken design du väljer därför avgörande för hur trappan kommer att passa in i hemmet. Lika viktigt är det också att tänka på dess säkerhet och välja ut tillbehör som gör att alla i familjen smidigt och säkert kan använda den. Genom att till exempel montera räcke och ledstång på din trappa kommer du erbjudas bättre stöd och bekvämlighet, men också ett vackert och pampigt utseende. Satsa på en ledstång för trappa i snidat träför en traditionell look eller en mer stilren variant i stål för ett modernare utseende. Allt detta samtidigt som den hjälper dig att hålla i dig om trappstegen är hala eller om små barn eller äldre personer ska röra sig upp och ner i trappan.

Nedan följer några viktiga anledningar till att skaffa en ledstång till din trappa.

 

En ledstång på trappa ger bättre balans

Oavsett om du har svårt att gå eller ej kommer en ledstång för trappa, inomhus eller utomhus, ge dig bättre balans och stöd. För de som har ont eller har problem med benen är fördelen självklar, men det kommer även hjälpa dig som har bråttom att inte halka eller ramla.

Ge stöd åt äldre personer med ledstång på en trappa inomhus eller utomhus

Bor det äldre personer i bostaden bidrar ledstång i trappa med samma fördelar som punkten ovan. De får helt enkelt ett bättre stöd och någonstans att hålla sig i när de behöver röra sig mellan de olika våningarna.

Minska risken för fall med rätt stöd

Ett räcke minskar risken för fall och om du har en ledstång i din trappa kommer du att kunna ta tag i något om du mot all förmodan skulle råka ramla.

Ledstång i trappa ger ökad komfort

Förutom att en vacker ledstång för trappa i trä skapar ett vackert och dekorativt intryck bidrar den med extra komfort. Köp en ledstång för trappa utomhus eller inomhus om du vill ha något bekvämt att hålla i medan du använder den.

Hjälper dig när du bär tungt

Behöver du lyfta upp eller ner något tung och otympligt från en annan våning skapas det lätt obalans och felbelastning när du går. För att göra det både bekvämare och säkrare att röra dig upp och ner är montering av en ledstång, både vad gäller trappa inomhus och utomhus en smart idé.

En ledstång i en trappa utomhus ger stöd vid dåligt väder

Regn, snö och is gör att trappstegen blir hala och det är då lätt att halka. För att undvika detta bör du montera en ledstång på din trappa utomhus och på så sätt öka säkerheten för alla som använder den.

Välj ut en vacker ledstång för trappa i trä hos en återförsäljare redan idag

Med hjälp av Trappspecialisterna kan du få tips och råd på hur du på bästa sätt väljer och utformar en trappa för just ditt hem. De kan även hjälpa dig vid köp av en ledstång för din trappa utomhus eller inomhus för ökad bekvämlighet, säkerhet och stil.