+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

De utrymmen i en byggnad där människor spenderar den mesta av sin tid måste vara väldesignade, praktiska, bekväma och estetiskt tilltalande. Ett väldesignat kontor är till exempel en av de faktorer som påverkar produktivitet och arbetsglädje. När det kommer till ens egna hem är det viktigt att man har en stressfri och lugn omgivning för att man ska kunna känna sig helt avslappnad och trivas. I hemmet har man dessutom mer kreativ frihet att designa sin omgivning efter sin egen stil.

En av de sätt man kan skapa en individuell miljö hemma är genom att designa en specialtillverkad trappa. Det finns flera olika typer av trappor att välja mellan som till exempel spiraltrappor, raka trappor, böjda trappor och lofttrappor. Denna trappa kan du sedan styla för att den ska bli unik. Följande är några idéer du kan använda för att göra det mesta av din nya trappa:

Förvaringsutrymmen under trappan

Olika typer av förvaringsutrymmen är ett enkelt knep för att optimera det utrymme du har i ditt hem. Speciellt i ett mindre rum eller en lägenhet kan du passa på att använda utrymmet under trappan som förvaringsenhet. Du kan få plats med snygga lådor eller mindre skåp under trappan, eller kanske en snygg klädhängare och plats för dina snyggaste skor? Är trappan och utrymmet lite större kanske du till och med får plats för en liten arbetshörna med skrivbord och stol.

Lådor i själva trappan

Ett smart och lite annorlunda sätt att använda din trappa är att göra själva stegen till förvaringsenheter. Den här typen av lådor kan användas för att förvara böcker, skor, verktyg eller vad du vill egentligen. Är trappan bred kan du använda själva stegen som bokhylla eller styla dem med fina växter och prydnader.

Använd dig av räckena

Trappor inomhus har ofta någon typ av räcken och handledare. Dessa kan du använda på andra sätt än bara som stöd. Du kan till exempel använda dem för att hänga upp snygga bilder eller ställa ramar med fotografier på dem. Ett annat sätt att utnyttja räcket är att linda en vacker ljusslinga kring den.

Med en enkel sökning online kan du hitta massor av stylingtips för din spiraltrappa, lofttrappa eller vanliga raka trappa. Om du har en lite större budget kan du ta hjälp av en inredare för att få spännande idéer och skapa ett unikt hem med hjälp av din trappa.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna”