+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

En trappa ska kännas trygg och säker att gå i för alla som vistas i bostaden, samtidigt som den ska bidra med ett snyggt och dekorativt utseende. Märker du dock att den börjar tappa sin forna glans kan det vara hög tid att ge den lite extra kärlek och omtanke. Att renovera din trappa kan göra stor skillnad för både dess livslängd och utseende och bör göras med jämna mellanrum för att hålla den i bra skick. Be gärna ett välrenommerat företag som sysslar med tillverkning, montering och renovering av trappor för att få ett professionellt utlåtande om vad som gäller för just din trappa. Ibland räcker det med små förbättringar för att trappan ska bli som ny, medan den i andra fall kan behöva bytas ut helt och hållet för att vara säker att gå i. Fortsätt läsa för att ta reda på några av de vanligaste sätten att renovera en trappa på och hur du kommer i kontakt med ett professionellt företag för renovering av din nuvarande trappa.

Byt ut räcken och handledare

Är du ute efter att renovera din trappa till en bra budget? Då kan det räcka med att byta ut dess handledare och räcken för att ge den ett ordentligt lyft. Marknaden erbjuder en räcken och handledare i en mängd olika stilar och prisklasser och med hjälp av en professionell återförsäljare kan du få dem säkert och korrekt monterade.

Planerar du att renovera en trappa inomhus? Satsa på att måla om trappsteg och räcken

Ett enkelt sätt att ge din trappa ett nytt utseende är att måla om den i en ny snygg färg. Kanske väljer du samma kulör som tidigare eller så satsar du på något helt nytt och utstickande för att ge hemmet en uppdaterad känsla. Att måla eller lacka om det gamla träet är ett enkelt sätt att renovera din trappa och kostar heller inte särskilt mycket pengar. Se bara till att göra ett bra förarbete för att få färgen att sitta så länge som möjligt.

Renovera eller bygga nytt?

Oavsett om du vill ge din utomhustrappa ett lyft eller om du planerar att renovera din inomhustrappa gäller det att kolla att själva stommen är i bra skick. Detta för att säkerställa att trappan är säker att använda och inte riskerar att gå sönder de närmsta åren, annars är det viktigt att bygga upp den på nytt. En helt ny trappa kan även vara ett alternativ för dig som vill ha en helt ny form eller som vill gå från trätrappa till ståltrappa.

Ta kontakt med ett företag som sysslar med trapprenovering i Sverige

För att renovera din trappa på ett så säkert och effektivt sätt som möjligt är det en bra idé att ta hjälp av ett företag som sysslar med just detta. De är experter inom området och har lång erfarenhet när det kommer till trappor av en mängd olika utseenden. De kommer kunna hjälpa dig att se över din nuvarande trappa och ge förslag på hur den på bästa sätt kan rustas upp, men också montera en helt ny trappa om det skulle vara det bästa alternativet för dig. En snygg trappa kan göra otrolig skillnad för ett hems atmosfär, så se till att välja material och design med omsorg!