+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Postat den September 14, 2015

Om du bygger ett nytt hus, oavsett om det är en villa, ett radhus eller en någon annan typ av bostad, och vill ha mer än en våning kommer du att behöva installera en trappa. En trappa gör det inte bara möjligt att komma till nästa våning det är även ett sätt att påverka känslan och stilen i arkitekturen och inredningen. Trappans utformning har stor betydelse för hur inredningen kommer att upplevas, men även materialet som trappan är byggd av påverkar resultatet. Trätrappor, till exempel, smälter naturligt in i ett hus med traditionell stil och ger en känsla av värme. En ståltrappa å andra sidan ger ett mer modernt och urbant intryck och passar bra där man vill ha en mer rå känsla.

Fördelar med stål som material för trappor är förutom att det är snyggt, att det är relativt billigt, dessutom är det mycket mångsidigt och öppnar upp för flera olika sätt att bygga en trappa på. För design trappor kan stål vara ett bra material att satsa på eftersom det lämpar sig för allt från raka och svängda trappor till spiraltrappor. De kan även lackas i alla möjliga färger för en fulländad look. Stål är till skillnad från trä ett mycket tåligt material som håller i många år utan något större behov av underhåll.

En annan möjlighet när det gäller val av material för sin trappa är att kombinera stål och trä eller kanske använda glas i kombination med trä eller stål. På så sätt kan man utnyttja de olika materialens egenskaper på bästa sätt och skapa en harmoni och en dynamik. Till exempel kan man välja trappsteg i trä och en ledstång i stål. Trä och stål kontrasterar med varandra på ett intressant sätt som fångar vår uppmärksamhet.

Trappspecialisterna är ett företag som designar, tillverkar och installerar trappor av olika slag. Bland annat har de lång erfarenhet av att bygga spiraltrappa inomhus i trä men de har även raka och svängda trappor i sitt sortiment. Företaget har tagit fasta på trappan som en avgörande del i interiören och uppmuntrar sina kunder att våga kombinera olika material och tillverkar därför även helt kundanpassade trappor. Förutom trappor kan de bygga räcke till trappa inomhus som gör trappan säkrare och snyggare. Andra trapptillbehör i deras sortiment är bland annat ledstänger, ändböjar och beslag som kan användas för att ge trappan en personlig prägel.

 

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.”