+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Postat den May 20, 2015

Trappor är mer än bara en praktisk del av ett hus eller en byggnad, som tar dig från en våning till en annan. Trappor är en del av inredningen och kan bli en avgörande faktor för vilken känsla som förmedlas till dem som vistas i byggnaden. Stora trappor ger ett dramatiskt intryck och används därför inte sällan i film och teater för att skapa dramatik eller effekt av annat slag. Andra typer av trappor ger ett ombonat och tryggt intryck som bidrar till en hemtrevlig känsla. 

Inomhustrappor är oftast något som man inte lägger märke till eller ägnar någon närmare eftertanke. Anledningen är troligen att man ser dem och använder dem varje dag. Om man däremot betraktar trappan ur arkitektonisk synvinkel kommer de troligen att få en annan innebörd. Trappan har utan tvekan betydelse för byggnadens arkitektur oavsett om det är en enkel rak trappa eller en stor böljande trappa i en luftig foajé.

Idag är möjligheterna närmast oändliga när man utformar trappor för inomhusmiljö. Många företag erbjuder skräddarsydda trappor som är anpassade efter kundens behov och önskemål. Tiden då trappan bara var ett praktiskt hjälpmedel är sedan länge förbi. Moderna inomhustrappor tar plats både fysiskt och estetiskt och har blivit en viktig del även i privata bostäders arkitektur.

Ett företag som tagit fasta på trapptrenden är Trappspecialisterna. De erbjuder trapprenovering som gör det möjligt för alla att få moderna inomhustrappor som lyfter inredningen i hela hemmet. Att fräscha upp gamla slitna trappor är ett enkelt sätt att ge hemmet en modernare look och är mycket billigare än att bygga en helt ny trappa, men att renovera trappor har inte bara estetiska fördelar. Hållbarheten för en trappa förlängs när trasiga delar byts ut mot nya och slitna delar förbättras vilket även bidrar till att göra trappan säkrare.

Hos Trappspecialisterna finns trappor av många olika slag och i flera olika material som ek, furu, glas och även i kombinationer av flera olika material. Företaget har dessutom matchande ledstänger, ändböjar, räcken och andra detaljer som kan användas för att ge trappan det perfekta utseendet. Det bästa med moderna inomhustrappor är att de kan anpassas efter alla de behov som finns. Små utrymmen är till exempel inget problem när det finns snygga spiraltrappor som i princip inte tar någon yta i anspråk alls.

 

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.”