+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Oavsett om man bor i lägenhet, hus eller annan typ av fastighet så finns det ofta behov av optimerad boendeyta. Flexibel inredning är då ett sätt att använda utrymmena på ett bättre, och mer funktionellt sätt. Ett annat alternativ är att utnyttja döda ytor, det vill säga ytor som annars inte används.

Sängloft är ett utmärkt exempel på lösningar som överensstämmer med det här inredningssättet. Då placeras sängen högt upp mot taket, medan ytan under kan användas som arbetsplats eller för hyllor eller annan typ av förvaring. För att sängar av det här slaget ska fungera bra så krävs dock att de utrustas med stabila och funktionella lofttrappor.

Du som överväger att skaffa lofttrappor inomhus bör tänka på följande:

Skräddarsydd trappa?

Vilken typ av utrymme är det fråga om, och behöver den aktuella trappans skräddarsys för att passa in. Vill du själv ta fram designen, eller tar du hjälp av en extern trapptillverkare? Tänk igenom hur du vill att trappan ska se ut, vilken lutning den ska ha och glöm inte att ta hänsyn till säkerhetsaspekten.

Installation och montering

Ta fram en plan över hur trappan ska installeras när den väl är tillverkad. Om du väljer att inte installera den på egen hand, se då till att ge trapptillverkaren noggranna instruktioner om hur du vill ha det. Om du är minsta osäker på hur trappan ska installeras bör du lämna över till en professionell aktör, för mesta möjliga säkerhet.

Du kan effektivisera utrymmet i bostaden genom att anpassa din inredning. Lofttrappor är smidiga och platsbesparande inslag som passar utmärkt i det moderna hemmet. Välj mellan en trappa i standardutförande eller skräddarsydda mittbalksvarianter, med eller utan räcke och handledare. Den här typen av trappor är enkla att tillverka från grunden och alltså möjliga att anpassa efter just dina specifika behov.

Trappspecialisterna kan allt om trappor och hjälper dig hitta rätt lösning, kontakta dem idag om du vill veta mer om deras utbud och tjänster.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.”