+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Skrivet av Eva Larsson den Oct 28, 2014

Trappräcken- ett bra stöd

Trappräcken är inte bara praktiska. Oavsett om trappräcket är gjort av metall eller trä kan de göras riktigt trendiga och moderna. Många tänker inte på trappräcket när de renoverar sitt hem. Men trappräcket är ofta det första folk ser när de kommer hem till dig. Om du vill göra ett gott intryck av ditt hem kan det därför vara en god idé att se över ditt trappräcke.

Både traditionella och moderna räcken

Om ditt hem är traditionellt så kan ett räcke i trä vara det bästa valet. Trä är både tidlöst och gångbart. Du kan inreda ditt hem efter en viss känsla. Trä kan lyfta den känslan och genom att ta upp träslaget i trappräcket skapas en helhet.

Olika träräcken

Ibland används furu i trappräcken. Men furu är ett mjukt träslag som lätt skadas. Ek är i regel det bästa träslaget att göra trappräcken av.

Ek klassas som ett hårt träslag och används normalt till trappräcken i öppna ytor. Nästa gång du går till jobbet eller kanske biblioteket, kolla om trappräcket är i metall eller trä. Om det är gjort av trä så är det stor sannolikhet att det är ek.

Ta hjälp av en specialist

Att skapa en fin trappa kan vara svårt. Dessutom måste man se till hela trappan om den ska bli vacker.

Många väljer därför att ta hjälp av en expert när de ska renovera eller förbättra sin trappa. En duktig trappbyggare kan hjälpa dig med både design och konstruktion och föreslå vackra men samtidigt funktionella trappräcken när du planerar en trapprenovering.

Oavsett om du anlitar någon som bygger din trappa eller gör det helt själv kommer du säkert kolla runt på olika trappräcken för att få inspiration och veta vad som passar bäst hemma hos dig. När du har hittat det rätta trappräcket så faller det andra på plats och du vet ofta hur resten av trappan ska se ut. Hur du än går tillväga så kommer en trapprenovering att ge ditt hem ett nytt intryck och en fräschare känsla.

”Åsikterna i den här texten är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis Trappspecialisternas åsikter.”