+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Det kan vara förvånande för många av oss hur mycket grafisk information vi kan absorbera genom berömda filmscener. Varje filmscen kan ge avtryck av flera objekt i våra minnen. Vissa objekt såsom den stora trätrappan som visas i Titanic är visuellt imponerande och scenen när Jack står nedanför den pampiga trappan och väntar på Rose förtjänar att bli ihågkommen. Flera populära filmer som Home Alone och Harry Potter har scener med trappor som kan vara värda att notera.

Genom filmer kan man hämta inspiration för inredning till sitt egna hem. Nedan presenteras 2 ”berömda” filmtrappor:

Home Alone (Ensam hemma)
“I am up here” är den berömda repliken från ”Home Alone”, som handlar om Kevin som råkar bli kvarglömd och lämnad ensam hemma när resten av familjen åker bort för att fira jul. Macaulay Culkin spelar den 8-årige Kevin och gör sin roll med bravur.
Den berömda repliken ropas ut när Kevin sitter på trappan och lurar upp inbrottstjuvarna på ovanvåningen.
Denna trappa är en rak trätrappa med en avsats. Trappan är målad i vitt och har träfärgade detaljer. Ovanpå trappan ligger en röd matta som ger ett mycket hemtrevligt intryck.

Trappan med den röda mattan i Home Alone kan lätt bli ihågkommen då rött är en färg enligt vissa psykologer som förmedlar energi, passion och handling (Empower yourself with color psychology.com, THE COLOR RED, 2009). Och det fanns en hel del energi och passion i denna film!

Färgpsykologi kan också användas vid inredning och renovering. Trätrappor i ett hem kan lackas för att behålla med naturliga nyanser som körsbär, valnöt och mahogny. Naturliga träfärger ger ett lugnt intryck i hemmet.

Harry Potter-filmerna

I Harry Potter filmerna finns det en mycket speciell trappa som används av eleverna för attförflytta sig på skolan. Visste du att Hogwarts hade 142 trappor (Pottermore, Wiki, Stairways of Hogwarts, 2012)? I den femte Harry Potter-filmen, Order of the Phoenix,visas snygga spiraltrappor. Harry använder dessa trappor för att möta Dumbledore på hans kontor.

Även om man inte kan få en ”magisk” trappa som förflyttar sig som i Harry Potter filmerna finns det en mängd med olika trappor i olika utföranden och material. Innan man väljer en trappa, kan man hitta inspiration och få idéer från tidningar, inredningsprogram, filmer mm. Ett företag som tillhandahåller färdiga och skräddarsydda trappor är Trappspecialisterna, de bygger lofttrappor, trätrappor, ståltrappor mm.

Om du har en trappa i en äldre variant kan du även kontakta dom för en trapprenovering. De hjälper dig med idéer och utförande.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.”