+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Under 2014 blev spiraltrappan återigen ett populärt och trendigt inslag i inredningssammanhang. Trappans historia kan ledas tillbaka till medeltiden då denna typ av trapplösningar först började huggas ut i sten. Idag används de dels av rent praktiska anledningar men också för att addera en känsla av elegans och stil i hem- och kontorsmiljöer. Spiraltrappan kommer numera i material som trä, stål och metall och utbudet av storlekar gör att den fungerar effektivt i både luftigare och trängre sammanhang. Den är dessutom ett kostnadseffektivt alternativ på grund av att den är smidig att installera och inte kräver vidare stödstrukturer eller tillbyggnationer.

Spiraltrappor har dessutom estetiskt tilltalande skulpturala egenskaper, och följande är några exempel på hur detta trappformat kan användas för att addera elegans och dekor till ett utrymme.

Användbarhet

Spiralformade trappor är kompakta och branta och en spiraltrappa inomhus kan för mesta säkerhet installeras av professionella hantverkare. Företag eller husägare som eftersträvar modern design med historiska drag i sin interiör, kan vinna på att installera en trappa av det här slaget.

Tilltalande estetik

En trappa av det här slaget är ett bra sätt att spara in på utrymme, eftersom de upptar minimalt med plats jämfört med andra trapplösningar. En spiraltrappa är dessutom lätt att installera och fungera som ett distinkt och stilistiskt inslag som matchar många olika former av interiörer.

Material

Inför installation av spiralformade trappor kan företag eller individer välja mellan material som metall, trä och stål. Trä är ett kostnadseffektivt alternativ som också lyfter fram trappans estetiska värden. Spiraltrappa i metall är en annan populär variant, men som passar bäst för utomhusbruk. Sådana trappor har lång livslängd, och klarar hård belastning och olika väderlekar utan vidare underhåll.
Företag kan kontakta experter för mer information om olika trapplösningar som passar just dem. Trappspecialisterna erbjuder ett stort utbud av spiraltrappa stål och trä och kan alltid skräddarsy en passande trappa för just dina behov.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.”