+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Vad roligt att du är intresserad av trappor! Välkommen att ta del av kunskaper och erfarenheter med lång historia. Ska du bygga nytt eller renovera? Vill du ha något klassiskt eller något mer ”wild and crazy”? Här hittar du användbar information om trender, material och säkerhet.

Inomhustrappor kan utformas på olika sätt, utifrån behov, tycke och smak. Välj mellan ett stort utbud av material, färger och ytbehandlingar för att skräddarsy en unik trappdesign som passar just ditt hem. Ett bra tips är också att i ett första skede ta fram en övergripande skiss för att avgöra vilken typ av trappa du vill ha. På så sätt blir det lättare att få en tydlig bild av relevanta mått, material och ytbehandlingar.

Överväg till exempel följande trappmodeller:

– En ståltrappa är ett praktiskt och modernt alternativ som passar bra både för utom- och inomhusbruk, mycket tack vare att stål som material enkelt kan anpassas för olika förhållanden. Stål är ofta galvaniserat och kan också kombineras med andra material och en mängd olika räcken eller täcksidor.

– En spiraltrappa är en efterfrågad modell och en tacksam lösning i samband med trångboddhet och ett smidigt sätt att utnyttja varje kvadratmeter på ett smartare sätt. Det är också möjligt att skräddarsy den här typen av trappor på olika sätt. Behov och utrymme avgör vad som passar bäst i ditt hem.

Det finns ett stort urval av standardtillverkade spiraltrappor, men ett annat alternativ är att kombinera material som trä, stål och glas. Du kan påverka det mesta när det gäller dimensioner, utförande och form.

Förr var den gjutna trappan mer eller mindre given, den ersattes sedan av trä i olika varianter, massivt, stavlimmat eller i kombination med stål. Under senare år har den industriella looken vunnit gehör där spiralformat och durk har flyttat in i finrummet.

Mer än en inredningsdetalj

Både för din egen säkerhet och för familj och vänner som använder trappan är det viktigt att ha koll på krav och regler. Det finns en del att tänka på när det gäller barnsäkerheten. Exempelvis bör trappan inte inbjuda till klättring! De horisontella öppningarna ska heller inte vara mellan 110 och 230 mm, för då finns det risk för att barnets huvud fastnar mellan spjälorna.

Beskriv dina planer

Trappspecialisterna har över 20 års erfarenhet av professionell trappkonstruktion och erbjuder kompetent hjälp i varje steg, från idé till montering. Det är fullt möjligt att konstruera en trappa utifrån dina egna skisser och mått, men viktigt att ta hänsyn till att konstruktionen blir säker och följer lagar och regler. Så prata med oss innan du sätter igång.

 

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.”