+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Metall i olika utföranden kan göra ett kraftigt statement när de används inom inredning och design. Stål är vanligt inom industrier, kontorsbyggnader och större kommersiella byggnader. Men metallen kan även användas på ett snyggt och kreativt sätt i till exempel privata bostäder och butiker.

Det finns många sätt på vilket stål och de kalla metalltonerna kan inkorporeras i inredning. De gråa och silvriga färgerna i stålet kan exempelvis kombineras med olika vita eller gula toner för att skapa en kontrast mellan ljust och hårt. Ståltrappor kan till exempel användas för att tillföra en lite mer industriell look.

Följande är förslag på några sätt som stål kan användas inomhus:

Möbler

Kromade bord, speglar, hyllor eller stolramar i stål kan alla fungera som statement-möbler inom inredningen. Hemligheten för att inte få det att se allt för hårt och kallt ut ligger i att matcha metallen med ljusa och varma färger och texturer. Trappor i stål kan exempelvis vara riktigt snygga framför en röd tegelvägg eller mot ett varmt trägolv.

Tak

Melerade och ”fläckiga” texturer och mönster kan framhävas av ett tak med metallfinish. Om du väljer ett tak med metall kan det dock vara värt att fundera på ljusinsläppet. Ett tak som reflekterar mycket ljus kan vara
att föredra när det saknas många naturliga ljuskällor.

Väggpaneler

En väggpanel kan både användas för sitt estetiska värde och sin funktionalitet. Förutom att vara en snygg bakgrund kan du använda panelen som hylla eller för att hänga saker på. Att hänga upp sina snyggaste kläder på galgar framför en metallvägg kan till exempel bli en snygg och kreativ kontrast.

Trappor

En trappa i stål är som nämnt ett bra sätt att skapa en industriell känsla för inredningen. En rak trappa eller en spiraltrappa i stål kan även få hemmet att kännas mer modernt. Du kan även välja att ha en trätrappa där detaljerna är i stål eller någon annan metall. På så vis skapar du en spännande kontrast
och gör samtidigt din trappa mer unik. Om du är intresserad av att se exempel på hur ditt hem skulle se ut med en ståltrappa kan du se flera exempel hos Trappspecialisterna.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.”