+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Oavsett om det är dags att bygga en ny eller renovera en befintlig trappa inomhus finns det en hel del saker att ta ställning till och fundera över på när du ska göra dina val. Hur mycket plats har jag att röra mig med? Vilken stil är jag ute efter? Kräver jag någon särskild funktionalitet? Nedan följer några tips på saker du bör tänka på innan det är dags att bestämma dig för hur dina trappor inomhus ska se ut.

Bestäm budget för dina trappor inomhus

Till att börja med är det viktigt att sätta upp en tydlig budget för renoveringen eller byggnationen av din nya inomhustrappa. Annars är det lätt att kostnaderna drar iväg och att slutsumman blir betydligt högre än du tänkt dig. Titta på trappor som du gillar och se vilken prisklass de ligger i. På så sätt kan du få ett hum om vilka priser det handlar om och också se vart du kan hitta kvalitativa och billiga trappor som passar inomhus.

Ta hänsyn till hur mycket plats du har tillgängligt

Nästa viktiga sak att ha i åtanke är hur stort utrymme du har att röra dig på om du ska bygga nytt. Mät upp måtten för där trappan ska sitta så att du enklare kan sortera ut alternativ som fungerar för din bostad. Se till att trappan inte blir för klumpig för din bostad, utan välj trappan i en stil som känns naturlig och luftig.

Gå igenom vilka olika typer av inomhustrappor som finns tillgängliga

Skapa dig en överblick över vilka återförsäljare och tillverkare som finns tillgängliga på marknaden, samt vilka stilar som tilltalar dig allra mest. Genom att ta god tid på dig att se vilka typer av snygga trappor för inomhus som finns tillgängliga är chansen större att du kommer älska den i många år framöver. Trappspecialisterna är ett företag som har utfört byggnation och trapprenovering i hemmiljöer, kontor och offentliga lokaler i 30 år. De är alltså ett bra alternativ oavsett om du ska bygga nytt eller planerar att rusta upp en gammal trappa.

Glöm inte att ta hänsyn till bekvämligheten

Förutom att fokusera på stilen och materialen när det kommer till valet av trappa gäller det även att ta hänsyn till bekvämligheten. Fundera över vilka som ska använda trappan. Kanske bor det barn eller äldre i huset? Då kommer till exempel ett räcke till trappa inomhus fungera som skydd och stöttning när de går upp och ner.

Välj rätt material för dina trappor inomhus

Trappor erbjuds i allt från modern stil med räcken av glas och ledstänger av stål, till pampigt utformade trappor tillverkade i ädelträ. Vilket material du väljer handlar om hur resten av din bostad ser ut och vilken stil du är ute efter. Några av de träslag som Trappspecialisterna arbetar med är ek, valnöt och furu. För ett industriellt och urbant uttryck erbjuder de även ståltrappor för både inomhus- och utomhusbruk.

Satsa på en snygg eller traditionell design för dina trappor inomhus

Precis som punkten ovan handlar valet av stil om hur resten av ditt hem och inredning ser ut. Bor du i ett nybyggt hus med modernt uttryck kanske en snygg trappa i vitt med glasräcke blir det bästa alternativet, medan en ektrappa passar bra i de flesta typer av miljöer. Spiraltrappor inomhus fungerar som en iögonfallande detalj samtidigt som den passar bra för små utrymmen då den inte tar upp så mycket plats.

Ta hjälp av proffs

Slutligen – ta hjälp av riktiga proffs när det är dags för en ny inomhustrappa där hemma. På så sätt kan du räkna med att få det slutresultat du är ute efter. Hos Trappspecialisterna kan du räkna med stor erfarenhet och ett brett sortiment av kvalitativa och billiga trappor för inomhus att välja bland.
”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.”