Räcken och handledare till trappa

Räcken och handledare är viktiga beståndsdelar av en trappa. Dels med tanke på funktion och säkerhet, men också design. Det är inte längre så att en enkel planka eller ett räcke är de enda alternativen att välja mellan, tvärtom finns det också möjlighet att anpassa räcken till trappor på många sätt.

Vi på Trappspecialisterna utför måttanpassning av i stort sett alla handledare och räcken till trappor. Det innebär att vi skräddarsyr lösningar för L- och U-trappor, raka trappor och även för trapphusens spiralsvängda varianter. Vi erbjuder också handledare i många olika material, färger och ytbehandlingar som exempelvis lack, olja och hårdvaxolja. Detta ger dig många möjligheter att hitta fram till en personlig och unik lösning som fulländar rummet.

För att trappan ska fungera bra även i praktisk aspekt är det viktigt att ta hänsyn till vilka som ska använda trapporna, på vilka sätt de ska användas, samt hur trappan som helhet ska förhålla sig till lokalernas övriga interiör. I hem med barn ska räcket till exempel utformas på ett sätt som skyddar barnen från att ramla ned eller fastna. På samma sätt ska en trappa i lokaler med äldre individer anpassas så att ledstången placeras på ett tillgängligt sätt som också ger mesta möjliga stöd under användning.

I det här sammanhanget spelar också de mindre detaljerna en stor roll. Därför lagerför Trappspecialisterna också ett kvalitativt och varierat utbud av ändböjar, ändknoppar och hörnböjar, bland annat i material som obehandlad ek och björk i dimensionerna 40 samt 45 mm. Tack vare våra olika beslag säkerställs också en garanterat hållbar och elegant installation.

Trappspecialisterna prioriterar alltid service, säkerhet och kvalité och konstruerar alla våra räcken och trappor med mesta möjliga omsorg. Du som vill veta mer om vårt utbud och vilka modeller vi erbjuder kan alltid kontakta oss för mer information, eller besöka vår utställningslokal. Du hittar naturligtvis också mer information om olika modeller och material här på webbplatsen. Om du själv är osäker på vilken lösning som passar bäst för ditt hem eller ditt företag så hjälper vi dig att hitta fram till en trappa och kompletterande ledstång för de aktuella behoven.

Handledare

Räcken

Beslag

Vill du veta mer om våra trappor?
Kontakta oss: