+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Ledstång och handledare för trappor

Räcken, beslag, handledare och ledstång till trappa

Räcken och handledare för en trappa är mycket viktiga beståndsdelar. Dels med tanke på funktion och säkerhet, men också design. Det är inte längre så att en enkel planka eller ett räcke är de enda alternativen att välja mellan, tvärtom finns det också möjlighet att anpassa och modifiera räcken och ledstänger till trappor på många sätt. Ett trappräcke och ledstång fyller alltså inte bara funktionen att göra trappan mer säker. Exempelvis ger ett räcke i glas och metall ett modernt intryck och ett klassiskt räcke i trä är ett mer tidlöst intryck.

Vi på Trappspecialisterna utför måttanpassning av i stort sett alla handledare och ledstänger till trappor. Det innebär att vi skräddarsyr lösningar för L- och U-trappor, raka trappor och även för trapphusens spiraltrappor. Vi erbjuder också handledare till trappor i många olika material, färger och ytbehandlingar som exempelvis lack, olja och hårdvaxolja. Detta ger dig många möjligheter att hitta fram till en personlig och unik lösning som fulländar rummet. Har ni tröttnat på er gamla trappa kan det vara värt att enbart byta ut räcke och ledstång för att ge trappan ett ansiktslyft

Handledare för trappa – både inomhus och utomhus

För att trappan ska fungera bra även i praktisk aspekt är det viktigt att ta hänsyn till vilka som ska använda trapporna, på vilka sätt de ska användas samt hur trappan som helhet ska förhålla sig till lokalernas övriga interiör eller exteriör. I hem med barn ska räcket och ledstången till trappan inomhus till exempel utformas på ett sätt som skyddar barnen från att ramla ned eller fastna. På samma sätt ska en trappa i lokaler med äldre individer anpassas så att handledaren för trappan inomhus placeras på ett tillgängligt sätt som också ger mesta möjliga stöd under användning.

I det här sammanhanget spelar också de mindre detaljerna en stor roll. Därför lagerför Trappspecialisterna också ett kvalitativt och varierat utbud av ändböjar, ändknoppar och hörnböjar, bland annat i material som obehandlad ek och björk i dimensionerna 40 samt 45 mm. Tack vare våra olika beslag säkerställs också en garanterat hållbar och elegant installation oavsett om det rör sig om en trä- eller ståltrappa.

Är trappan utomhus är det till exempel extra noga att säkerställa att halkrisken är så låg som möjligt. Även materialvalen för en handledare för trappa utomhus viktiga att överväga extra noggrant för att trappan ska vara så säker som möjligt.

Läs mer

Handledare

Räcken

Beslag

Ledstång till trappa inomhus och utomhus

Trappspecialisterna prioriterar alltid service, säkerhet och kvalité och konstruerar alla våra räcken och trappor med mesta möjliga omsorg oavsett om det är en standardlösning med en ledstång till en trappa utomhus eller om det är ett specialfall.   Du som vill veta mer om vårt utbud och vilka modeller vi erbjuder kan alltid kontakta oss för mer information, eller besöka vår utställningslokal. Du hittar naturligtvis också mer information om olika modeller och material här på webbplatsen. Om du själv är osäker på vilken lösning som passar bäst för ditt hem eller ditt företag så hjälper vi dig att hitta fram till en trappa och kompletterande ledstång i trä eller annat material för er trappa och era aktuella behov.

Begär offert

Kontakta oss

Pga rådande omständigheter tar vi endast emot bokade kundbesök i butiken. 

Endast bokade besök i butiken, våra telefontider är:
Mån, Ons & Tor: 8.00 – 17.00
Tisdagar 8.00 – 19.00
Fredagar 8.00 – 15.00
Lunchstängt 12.00 – 13.00