+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Trappan är ofta det första intrycket för de som gästar ditt hem. Är den en attraktiv del av interiören som du tycker om att se och använda varje dag? Är den gjord av hållbara material? Kanske viktigast, är den säker för dig själv, äldre och barn? Det finns många skäl att ta kontakt med en professionell trappbyggare för att få det bästa resultatet, även om du gärna vill renovera din trappa själv.

Ofta missar både husägare och mäklare den stora betydelsen av design och utformning som denna pjäs kan ha för ditt hem. Kanske ska du se på den med andra ögon och låta den ta för sig lite mer när du gett den en uppfräschning? Det finns mycket att vinna på att göra den investering som en trapprenovering är. För det första blir det trevligare för dem som bor i huset, för det andra ökar den värdet på fastigheten och kan ge ett bättre pris den dag du säljer. En knarrande trappa eller ofräscha och smutsiga trappsteg kan vara ganska avtändande vid en husvisning. För det tredje kan det bli ett lyft för inredningen i övrigt som får samspela med en visuellt tilltalande trappa.

Förutom det praktiska och funktionella är det en fråga om utformning. Titta på ditt hem med nya ögon, hur ser det ut i övrigt? Vill du att trappan ska smälta in eller bryta av? Behöver du mer förvaring, kanske det går att lösa med hjälp av skåp och hyllor under trappstegen. Ta en sak i taget så du känner att du har kontroll på ditt trapprenovering pris.

Den dagen du gör en förändring hemma, så finns det några saker att tänka på. Även inom det här området kommer det nya material och tekniska lösningar. Prata med de som är proffs för att få en uppdatering. I regel kommer man långt med att se över ytorna och förbättra genom täckmålning eller genom att byta räcket. Ett byte av mattan på trappstegen ger en mjukare stil, absorberar ljud och blir en färgklick. När du börjat med trappan, kanske du blir inspirerad att gå vidare med annat? Med lite fantasi kan de flesta utrymmen enkelt fräschas upp.

Du kan välja hur mycket du vill göra själv. Det finns möjlighet att samarbeta med designers eller underleverantörer som skräddarsyr efter dina behov. Vill du göra jobbet själv kan det vara bra att få råd om vad du ska undvika eller komma ihåg.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.”