+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

I många hem är trappan det första man möts av när man kliver innanför dörren. Trots detta glöms den ofta bort och fungera endast som en praktiskt detalj. Låt det inte vara på detta sätt, utan gör trappan till en del av din inredning! Förutom att själva trappan och trappräcket går att välja i en mängd snygga och unika stilar så kan du också låta den dekoreras efter säsong eller inför ett speciellt tillfälle. Ett räcke till en trappa kan snabbt förvandlas till ett blomsterarrangemang eller vara perfekt som en uppsättning för ballonger när det vankas kalas. Möjligheterna är oändliga och nedan följer 8 tips på dekorationer och tillfällen som du kan låta dig inspireras av.

8 olika sätt att dekorera räcken till trappor

  1. Bröllop. Planerar du att ha bröllopsfesten hemma? Då kommer du kunna göra något alldeles fantastiskt av dina räcken till dina trappor. Smycka dem med vackra blommor och blad och bind fast dem med band i samma färger som festens tema. Det kommer garanterat att skapa en unik och romantisk känsla i hemmet.
  1. Julen. Det finns väl knappast någon högtid som inspirerar så mycket till pynt som julen. Då kan vi gå fullt ut i våra fantasier och dekorera hemmet precis så minimalistiskt eller överdådigt som vi vill. Linda in dina handledare och räcke med granris, antingen äkta eller konstgjort, och pynta med röda band, ljusslingor eller vad just du tycker är extra juligt.
  1. Studenten. Fira den glade studenten genom att välkomna alla gäster till ett väl pyntat och dekorerat hem. Fäst en banderoll eller vimplar i trappräcket och matcha med resten av dekorationerna och dukningen i hemmet. Samma sak gäller självklart alla typer av skolavslutningar och examensfester – varje tillfälle som kan firas ska firas!
  2. Höstfärger. Även om hösten inte är en högtid är det ett utmärkt tillfälle att dekorera ditt räcke till din trappa inomhus. Bjud in alla vackra färger som du kan se på träden utanför och vira en vacker girlang med höstlöv runt stången. Det kommer garanterat göra succé både bland familjemedlemmar och de gäster som kommer på besök.
  3. Möhippan eller svensexan. Även detta är ett tillfälle när du kan gå all in när det kommer till dekorationer. Häng upp roliga bilder på bruden eller brudgummen i trappräcket och dekorera med annat roligt pynt som hör dessa tillfällen till.
  4. Midsommarfesten. 7 sorters blommor, björkris, blå-gula band och små svenska flaggor – vad kan bli ett mer perfekt pynt av trappräcket inför midsommar än detta? Det är lätt att endast fokusera på dukningen när det kommer till fest, men för att få ett riktigt bra helhetsintryck gäller det att pynta alla delar av hemmet.
  5. Året runt. Självklart behövs det inte någon speciell årstid eller högtid för att dekorera trappan. Låt den alltid vara en iögonfallande detalj i hemmet och få den att passa in med resten av din inredningsstil. Snurra en stilren ljusslinga som du kan tända på kvällarna eller vira en vacker krans av konstgjorda blommor för ett blomsterarrangemang som håller året runt.

Hos Trappspecialisterna hittar du både trappor och handledare för trappa i alla möjliga stilar och former – allt från enkla furutrappor och moderna  spiraltrappor för inomhus bruk och ståltrappor för utomhusbruk. Välj ut en favorit som passar hemma hos dig och börja sedan dekorera ditt nya räcke till din trappa och låt det bli en festlig detalj eller en del av inredningen.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.”