+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Sverige är ett land av hemmafixare och ”gör-det-självare”, både när det gäller inredning, snickrande på sommarstugan och större byggprojekt. Överväger du nybygge eller renovering av din bostad finns det några saker att tänka på när det gäller trappor.

Precis som allting annat här i världen så utvecklas materialen och lösningarna för hur vi binder samman olika våningsplan. Från gjutna trappor till trä- eller ståltrappor i olika varianter. Under senare år har den industriella looken vunnit gehör där spiraltrappor och durk har flyttat in i finrummet. Många lägger också stor vikt vid att arkitektur och inredning ska ha en röd tråd. Och det gäller allt! När funktion och praktiska förutsättningar är på plats behöver även form och gestaltning tänkas igenom.

Här nedan följer exempel på utmärkande drag för olika trappor och material:

Trätrappa

Trätrappor kan utformas på en mängd olika sätt, utifrån behov, tycke och smak. De finns också i en mängd olika material, färger och ytbehandlingar. Det kan vara bra att ta fram en övergripande skiss för att sedan avgöra om du vill ha en standardvariant eller något skräddarsytt.

Ståltrappa

Ståltrappor är enklare än många tror att anpassa för olika förhållanden. Stål kan vara galvaniserat för utomhusbruk framförallt, men också kombineras med andra material och en mängd olika räcken.

Lofttrappa

är enormt efterfrågade och naturligtvis ofta en lösning på trångboddhet och en väg att utnyttja varje kvadratmeter smartare. Av naturen är en lofttrappa liten och brant, men det är behov och utrymme som avgör mer exakt vad som blir bäst.

Med rätt inställning så är det i princip lika lätt att byta ut sin trappa som att byta köksluckor. Precis som i den situationen finns det några frågor att fundera över. Vill jag ha en luftig eller tung stil? Gillar jag mörk eller ljus färg? Trä eller målat?

Ta hjälp av ett företag som har gedigen erfarenhet av att utforma lösningarna och som kan hjälpa till med allt från idé till montering. Även om det är fullt möjligt att konstruera en trappa utifrån dina egna idéer, så kan det vara värt att anlita en professionell aktör som Trappspecialisterna för att säkerställa en säker konstruktion som följer lagar och regler. Läs mer på deras webbplats!

 

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.”