+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Alla har vi någon gång hört knarret. De flesta har nog också sett slitna och nernötta trappsteg. Det är ingen fager syn och något som kan sänka helhetsintrycket av en bostad eller lokal. Har du förbättrat andra delar av ditt hem kanske du ska rikta blicken mot trappan? Den har trots allt en central funktion och är på sätt och vis en möbel som tar för sig i inredningen.

Man skulle kunna säga att trappor har en otacksam roll. Så länge de fungerar utan att störa, så är det inte så många som bryr sig om dem. Det är ju inte särskilt vanligt att vi kommenterar eller ger komplimanger i det här sammanhanget. Nya möbler, ommålning eller köksrenoveringar går sällan obemärkta förbi och det är ju inget fel i det, men många känner kanske inte till att det kan vara en ganska enkel åtgärd att renovera trappaDet är ett smidigt sätt att skapa en modern och snygg detalj hemma. Slitna trappsteg eller trasigt räcke kan lagas eller bytas ut, utan att lyfta ut hela trappan. Det finns till och med färdiga kit med standardiserade mått och i olika material, som du kan köpa hem och använda själv. Men vill du ha en garanti är det säkrast att hyra in någon som hjälper till. En sådan insats berättigar till ROT-avdrag.

Renovera eller byta ut?

I de flesta fall är ett trapprenovering pris lägre jämfört med att byta ut hela trappan, men inte alltid. Om du gör ett totalbyte finns det också andra fördelar. Det blir enklare att måla eller tapetsera om, du har mer att välja mellan när det gäller träslag eller design. Om du vill kan du då också passa på att justera placeringen och ändra bostadens planlösning.

Standard eller egen design?

Oavsett vilken väg du vill ta, finns det hjälp och tips att få. Samarbetet med olika formgivare och underleverantörer gör att alternativen och lösningarna är i det närmaste oändliga. Det kan börja med en idé ni har på hemmaplan, (glöm förresten inte att ta med skisser och foton till ett första möte). Nu för tiden finns ett stort antal snygga standardtrappor, som ändå går att variera. Ta en titt på dem också. De finns skäl till att de väl utprovade måtten, som stegdjup, relationen mellan plansteg och sättsteg finns och fungerar fortfarande. Om du vill ge dig på ett fixar-projekt hemma och utveckla kompetensen inom området, skaffa en trappkompass, för den behövs för måttagningen!

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.”