+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Vid en trapprenovering eller nybyggnation av en trappa handlar det inte bara om att välja material och utseende på själva trappstegen och formen, utan också på detaljer som handledare och räcken. Dessa är otroligt viktiga både för trappans helhetsintryck och för att göra den säker att gå i för alla.

Läs följande guide för att få tips på vad du ska tänka på för att välja handledare till din trappa, inomhus eller utomhus, till ett bra pris och vem du kan ta hjälp av för att montera dem.

Vad är handledare?

Handledare är de stänger som löper längs med räcket på en trappa och ger ett naturligt stöd för personen som använder den. De kan vara tillverkade i en mängd olika material och också designas i flera olika former. Vilken stil du väljer beror helt på tycke och smak och bör också matchas med resten av hemmets eller kontorets inredning.

 

Handledare på trappa kommer med många fördelar

Genom att montera handledare på din trappa kan du dra nytta av en mängd saker. Bland annat kommer trappans utseende kompletteras på ett utmärkt sätt och handledarna kan vara precis det där som behövdes för att skapa det helhetsintryck du är ute efter. En annan stor fördel är att handledarna kommer ge ett bra stöd och fungera som skydd om du till exempel skulle halka eller ramla.

 

Att tänka på när du ska montera handledare på en trappa inomhus

För trappor inomhus kan du välja i princip vilket material du vill när det kommer till räcken och handledare då de inte kommer utsättas för samma slitage som en trappa utomhus. Välj handledare i trä till trappa inomhus för ett klassiskt och tidlöst utseende eller satsa på snygga handledare i metall för ett lite modernare och råare intryck.

 

Att tänka på när du ska montera handledare på en trappa utomhus

När det kommer till att montera handledare på en trappa utomhus är det däremot viktigt att välja ett material som på ett bra sätt står emot både väder och vind. Metall är därför ett bra val då det inte kräver särskilt mycket underhåll. Väljer du däremot handledare i trä är det viktigt att du slipar om och oljar in dem med jämna mellanrum.

 

Satsa på detaljer som ändböjar, ändknoppar och hörnböjar

För att ge trappan det där lilla extra är det viktigt att inte glömma bort detaljerna. Ge därför handledaren ett professionellt och vackert utseende genom att addera alltifrån hörnböjar och ändböjar till snygga ändknoppar.

 

Ta hjälp för att montera handledare på en trappa på kontoret eller i hemmet

Hitta ett företag som kan hjälpa dig att montera handledare på din trappa i Sverige i ett utseende som matchar ditt hem, men också dina förväntningar. Det är viktigt att de tillverkas i ett kvalitativt och hållbart material så att alla i hemmet kan känna sig trygga och säkra när de använder trappan.

Kika gärna runt på nätet och jämför olika alternativ för att hitta den typ av handledare som just du är ute efter!