+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Postat den November 25, 2015

I många bostäder har man en vind som står relativt outnyttjad. Det är värdefullt utrymme som många egentligen skulle tjäna på att ta tillvara på för förvaring. Vinden är perfekt för att förvara till exempel gamla möbler som man inte riktigt har plats för eller kläder som det inte är säsong för att använda. Att man inte utnyttjar sin vind så effektivt som man kanske skulle kunna kan bero på att den ofta inte är så tillgänglig som man skulle kunna önska. Man har ofta en stege eller en utfällbar brant trappa som gör det svårt att transportera saker upp och ner.

För att utnyttja utrymmet på vinden på ett bättre sätt kan det vara en bra idé att kontakta en hantverkare som kan göra en installation av bygga lofttrappa. En ny och mer tillgänglig trappa gör det både lättare och säkrare att föra upp och ner saker på vinden. Om du funderar på att installera en ny lofttrappa kan du välja mellan följande utföranden:

 1. Utfällbar lofttrappa:

  För de hem där utrymme saknas kan det vara ett bra alternativ att ändå välja en utfällbar lofttrappa. Det är en av de vanligaste trappor man använder till vinden, just för att den kanske inte utnyttjas dagligen och därför inte behöver en permanent trappa. Genom att öppna en lucka i taket fälls stegen ut, och sätts upp igen genom att trycka stegen uppåt och sedan spärra den med en hasp.

 2. Permanent lofttrappa

  : När du väljer trappa är det ofta behovet och mängden utrymme som bestämmer trappans utformning. Om du vill ha en permanent lofttrappa men inte har mycket plats, kan du välja att installera en rak och brant trappa med eller utan handräcken.

 3. Spiraltrappor:

  En spiraltrappa kräver inte mycket mer utrymme än en vanlig lofttrappa och tillför ett stilfullt element till ditt hem. Den här trappan är ett bra sätt att kombinera inredning med funktion.

 4. Traditionella trappor:

  Där utrymme inte är ett problem och vinden används ofta kan man satsa på en traditionell rak trappa. Trapporna finns i otaliga modeller och material och gör vinden mer tillgänglig då du ska flytta saker.

Då du vill installera lofttrappa bygga andra typer av inomhus eller utomhustrappor som raka, spiral eller rundade trappor kan du kontakta Trappspecialisterna. De har trappor i olika modeller och material.

 

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.”