+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Med åren blir en trappa sliten. Samtidigt har trender gjort att trappan ses som en viktig del av hemmets inredning. Att byta ut den till en helt ny kan dock vara dyrt och som tur är kan man genom en ordentlig trapprenovering uppnå fantastiska resultat, både beträffande trappans utseende och säkerhet. 

 

På vilka sätt kan trappan renoveras? 

En trapprenovering kan ske på olika sätt och i olika omfattning. En del objekt behöver en ordentlig upprustning från grunden i syfte att stärka hela konstruktionen, medan andra trappor mår bra av en enklare uppfräschning. I den här bloggen presenterar vi 4 alternativ på hur man kan renovera en trappa och på så sätt förvandla den till ett blickfång i hemmet. 

 

1.Montera nya räcken och handledare

Ledstänger och räcken är främst framtagna för att ge ökad stabilitet och stöd för dem som går i trappan. Men räcken och ledstänger tjänar mer än bara funktionella syften. Dessa säkerhetsfunktioner kan nämligen förbättra konstruktionens utseende markant, och i många fall används dem som dekorativa inslag i hemmets inredning. Genom att installera ett räcke i glas och metall ger du din bostad en modern touch, medan handledare i klassiskt trä medför en känsla av tidlöshet. 

 

2. Måla om 

Att låta trappan bli en aktiv medspelare i inredningen är snyggt och med kreativ användning av färg kan man uppnå just det. En murrig trätrappa blir ljus och fräsch i vitt eller ljusgrått, svart skapar kontrast och en trappa i sprudlande kulör blir en häftig installation i hemmet. Att måla om är både ett enkelt och kostnadseffektivt alternativ för en trapprenovering. 

 

3. Klä stegen med matta 

Om du vill renovera en trappa inomhus kan du också välja att lägga matta på stegen. En fräsch heltäckningsmatta ger trappan och hemmet en lyxig och ombonad känsla samtidigt som den dämpar akustiken. Dessutom medför de praktiska funktioner i form av halkskydd. Mattor finns i alla möjliga färger och former och att välja en ny kan faktiskt vara riktigt roligt. 

 

4. Använd nya och färdiga trapprenoveringspaket

Färdiga trapprenoveringspaket finns i flera olika träslag och varianter och du kan enkelt välja den design som passar dig och ditt hem bäst. Här placerar man helt enkelt nya trappsteg på de redan befintliga och beroende på vilket materialval du gör kan utseendet på trappan förändras väldigt mycket. 

 

Pris för en trapprenovering

Vårt pris för trapprenovering kan variera mycket och beror dels på projektets omfattning, trappans antal steg och material. Beroende på vad för typ av trapprenovering du vill ha krävs dessutom olika typer av verktyg, vilket också påverkar det slutgiltiga priset. 

 

Vi renoverar din trappa

Vi på Trappspecialisterna prioriterar alltid säkerhet och kvalité i vårt arbete. Vi skräddarsyr lösningar utefter dina behov och framställer samt renoverar samtliga trappor med största möjliga omsorg. Är du i behov av en trapprenovering? Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig med allt från designidéer till färdig installation.