+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Är du på jakt efter en snygg och stabil trappa som inte tar onödigt mycket plats i hemmet? Då är en spiraltrappa ett bra alternativ för dig. Den här varianten kräver inte lika mycket golvyta som den traditionella trappan och stegen som löper runt mittstolpen ger din bostad en unik och modern look. Spiraltrappor kan dessutom byggas väldigt höga utan att mista varken styrka eller stadga.

 Låter detta som något för dig och din bostad? I den här guiden beskriver vi ytterligare fördelar med att bygga en spiraltrappa och hur du på bästa sätt skapar en säker och iögonfallande sådan. 

1. Den tar inte upp onödig plats

En av de mest positiva sakerna med spiraltrappor är deras platsbesparande egenskaper. Under en spiraltrappa bildas nämligen ett område som kan nyttjas på olika sätt. Du kan till exempel placera en fåtölj under trappan och använda platsen som läshörna. Det går även bra att förse utrymmet med en byrå för att ge hemmet extra förvaringsmöjligheter. Med den här modellen får du helt enkelt över mer golvutrymme än vad du får när du har en traditionell trappa.

2. Ger din bostad ett modernt uttryck

En trappa fungerar som en länk mellan bostadens olika våningar. Men den kan också användas som ett inredningselement. Spiraltrappan är både praktisk och estetiskt tilltalande, och den unika korkskruvsdesignen ger ditt hem både ett modernt och personligt uttryck. 

3. Den finns i flera olika utförande och material   

Spiraltrappan går enkelt att skräddarsy utefter dina specifika behov. Oavsett om du vill att den ska smälta in i övrig inredning eller fånga dina gästers uppmärksamhet finns ett alternativ som passar dig. Våra spiraltrappor finns nämligen tillgängliga i mängder av olika utförande beträffande både design och material.

Hos oss på Trappspecialisterna får du hjälp att skapa en spiraltrappa i trä eller i stål. Det är också möjligt att framställa trappan i en kombination av de båda materialen om så önskas. Våra spiraltrappor består av följande huvudkomponenter:

  • Räcke
  • Handledare
  • Trappsteg
  • Planer

Samtliga komponenter finns att få i flera olika varianter och du kan mixa och matcha alternativ för att skapa den perfekta trappan för dig. Självklart erbjuder vi även standardtrappor. För dessa är valmöjligheten däremot begränsad när det gäller dimensioner, utförande och material.

4. Den kan placeras både ute och inne

 Spiraltrappans konstruktion lämpar sig bra både för inomhus- och utomhusbruk. En trappa i trä ger insidan av din bostad en hemtrevlig känsla, medan en spiraltrappa i stål ger bostaden en industriell look. Spiraltrappor i stål fungerar dessutom bra utomhus, då materialet är vädertåligt och varianten används därför ofta som utrymningstrappa. Den spiralformade designen fångar nämligen lättare upp eventuella fall än den raka varianten gör. 

Kontakta Trappspecialisterna för spiraltrappor i trä eller stål 

Funderar du på att bygga en spiraltrappa? Eller behöver din befintliga renoveras?

Kontakta i så fall Trappspecialisterna. Vi är experter inom området och hjälper dig från start till mål med hela processen för att du ska få en stabil, säker och snygg spiraltrappa. 

Hör av dig till oss redan idag så berättar vi mer om våra olika utförande.