+46 08-754 84 55 info@trappspecialisterna.se

Spiraltrappor förknippas lätt med metall. Lite industrikänsla och kala miljöer. Många har nog också stressat upp och ner i trånga trappuppgångar på jobbet eller i större bostadshus, men inte haft större anledning att reflektera över den där spiralbyggnationen de springer i varje dag. Fast, en spiraltrappa behöver inte nödvändigtvis begränsas till att bara vara en konstruktion för transport. Naturligtvis har den fördelen att den enkelt tar dig från punkt a till b, och ett viktigt syfte är också att den ryms även i mindre utrymmen. Förutom detta så finns det dock mycket att ta fasta på även designmässigt.

Du som är intresserad av att installera en trappa av det här slaget i ditt hem eller i dina företagslokaler kan bland annat skräddarsy lösningar utifrån följande aspekter:

Färger

Även om nordisk design betraktas som förhållandevis luftig, avskalad och ofta går i ljusa toner så har det blivit allt vanligare med mer iögonfallande färginslag. Lekfulla toner mitt i allt det vita.

Ett alternativ är då att låta trappan bli det centrala elementet i rummet. Genom kompletterande ljussättning och spännande materialkombinationer kan du dessutom göra den visuella upplevelsen ännu mer intressant.

Material

Spiraltrappor stål är hållbara och en snygg, klassisk lösning, men det finns många fler material än så att välja på. Träslag som bok, ek, mahogny och lönn eller glas är då bara några exempel. Naturligtvis är det också möjligt att kombinera materialen och konstruera trappor som har steg och räcke i olika material och färger. Släpp fantasin fri och hitta den perfekta lösningen för dig.

Räcke

Säkerhet är en grundläggande faktor när det kommer till alla former av trappor. Ett räcke är ur det perspektivet ett viktigt inslag, men kan också utformas på flera olika sätt beroende på förutsättningarna. I miljöer med barn är det till exempel fördelaktigt att använda täckande lösningar i glas. Om du istället prioriterar ett stabilt grepp så kan ett mjukare och stadigt träräcke fungera bra. Fundera över trappans användning och vilka som framförallt vistas i miljöerna innan du bestämmer dig för din trappas specifika design.

När du ska bygga spiraltrappa finns det mycket att vinna på att tänka lite utanför boxen. För råd, tips och inspiration kan du alltid kontakta Trappspecialisterna. De erbjuder ett mångfacetterat sortiment och har bred erfarenhet inom projektering, leverans och installation.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Trappspecialisterna.”